Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб двічі оплатив лікування дівчинці-інваліду з Донецька

16.10.2014

 

 

Незабаром після народження дочки Ольга дізналася, що дитина хвора — у дівчинки виявили епілепсію. Через важке захворювання, що порушило багато функцій організму, дитині присвоїли статус «інвалід дитинства». Зараз, у свої 9 років, дівчинка Таня не здатна до самообслуговування, не розмовляє, частково паралізована й потребує постійного догляду й турботи.

Жила Таня з мамою, татом і старшим братом у Київському районі Донецька, тому для них війна почалася ще у травні, коли почалися бої за аеропорт.

Терпіння й витримки в родини вистачило до серпня, коли обстріли стали замалим не щоденними. За сприяння волонтерів Гуманітарного штабу при Фонді Ріната Ахметова Таня з мамою виїхала до Новоазовська, де дівчинка змогла пройти реабілітацію в медичному центрі «Здоров’я». Штаб оплатив мамі з дитиною переїзд, проживання, харчування та лікування.

«Ми дуже вдячні за можливість жити й лікуватися в центрі, — розповіла Ольга. — З дочкою займався логопед, дитячий психолог, робили масаж, голковколювання. Поправили хребет, який викривився через частковий параліч, вправили зміщені суглоби. Окремо з Гуманітарного штабу нам передали протисудомні препарати для дочки на місяць лікування».

Наприкінці серпня родині знову довелося евакуюватися — у Новоазовську розвернулися військові дії. Знову виручив Гуманітарний штаб, який вивіз маму з донькою до Святогірська й поселив у пансіонаті «Іскра».

У цей момент жінка особливо гостро відчула брак фінансів — останні виплати пенсії та допомоги на дитину вона отримувала ще в липні. Батько Тані втратив роботу й навіть не зміг виїхати з Донецька, залишившись доглядати паралізовану маму. Коли наприкінці вересня в дитини закінчилися ліки, мама Ольга знову звернулася до Гуманітарного штабу.

«Ми вже отримали медикаменти, величезне спасибі, — додають батьки. — До кінця грудня наші потреби у протисудомних ліках покриті. Після закриття пансіонату ми переселилися до готелю при Лаврі. Слава Богу, Таня зараз почуває себе добре».