Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб доставив протиепілептичні препарати хворому 21-річному жителю Донецька

27.10.2014

Єдиний син мешканки Донецька Олени народився із важкою формою дитячого церебрального паралічу. Зараз хлопцеві 21 рік, але він не може самостійно пересуватися й обслуговувати себе. Щоб піклуватися про сина-інваліда, жінка мусила кинути роботу й зосередитися на догляді за Іллею. Приблизно 10 років тому без вісті зник чоловік Олени, після чого вся відповідальність за дитину лягла на її плечі.

Останніми роками до загального важкого стану Іллі додалися напади епілепсії. Хлопцеві призначили постійне й безперервне приймання протиепілептичних препаратів. Більшу частину дорогих ліків хлопець отримував безкоштовно за державною програмою, решту доводилося купувати Олені на мізерну пенсію з інвалідності сина, і пенсію через втрату годувальника.

У серпні цього року через початок на території Донбасу збройного протистояння й зупинку роботи в Донецьку казначейства, Нацбанку та інших органів соцзабезпечення, сім’я залишилася без засобів до існування.

«Ні їжу, ні ліки купити немає за що, — каже Олена. — Велике спасибі Гуманітарному штабу Ахметова, який забезпечує продуктовими наборами. Але без допомоги батьків я б навіть не змогла забрати їх із пункту видавання — не можу залишити сина без нагляду навіть на півгодини, боюся, що почнеться напад, і ніхто не зможе йому допомогти».

Припинення або переривання курсу лікування епілепсії могло призвести до почастішання нападів, судом, труднощів із ковтанням. У складній життєвій ситуації знову допоміг Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, куди Олена звернулася по допомогу для сина. Два тижні тому координатори напряму «Адресна допомога» Штабу відправили Іллі посилку з протиепілептичними засобами на суму приблизно 3 тисячі гривень.

«Ми живемо одним днем, намагаємося не заглядати в далеке майбутнє, бо стає страшно, — каже Олена. — Спасибі Рінату Леонідовичу, реальна допомога від якого є очевидною багатьом людям на Донбасі. На найближчі два місяці син забезпечений життєво важливими медикаментами».