Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб допоміг продуктовими наборами співробітникам 5-ти туберкульозних диспансерів Донецької області

28.10.2014

Минулого тижня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова здійснив постачання продуктових наборів для співробітників протитуберкульозних установ Донецької області, що розташовані в зоні проведення АТО.

Всього для співробітників 5-ти установ, а саме: Донецької обласної клінічної туберкульозної лікарні, районного протитуберкульозного диспансеру Оленівки, міського протитуберкульозного диспансеру Горлівки, Шахтарська та Макіївки Штаб передав 1000 продуктових наборів, розподілених відповідно до кількості персоналу кожної установи.

«Медичні працівники протитуберкульозних установ, що перебувають у зоні проведення АТО, більше 4-х місяців не отримували зарплату, і практично залишилися без засобів до існування, — каже Владислав Денисенко, координатор напряму «Гуманітарна допомога» Штабу. — До бойових дій Фонд Ріната Ахметова реалізовував у області регіональну програму з боротьби з туберкульозом, ми часто контактували з керівниками установ. Саме тому, коли виникла складна ситуація, вони вже знали, до кого звертатися по допомогу».

Благодійний фонд Ріната Ахметова ще у 2007 році розробив і почав реалізувати програму з подолання епідемії туберкульозу в Донецькій області. У межах програми здійснювали заходи щодо поліпшення управління туберкульозної служби, створювали систему моніторингу та оцінювання протитуберкульозних заходів, закуповували лабораторне та медичне обладнання, надавали матеріальну допомогу хворим на туберкульоз, організовували інформаційні заходи з питань туберкульозу серед населення.