Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб допомагає шахтарю з Горлівки відновитися після осколкового поранення

24.10.2014

У серпні Дмитро, шахтар, житель Горлівки, дорогою на роботу був поранений — коли він їхав в автобусі, за дві зупинки до шахти ім. Засядька, на перетині вулиць Очаківської та Молодих шахтарів, почали розриватися міни. Водій зупинив автобус і відчинив двері, сподіваючись випустити робітників, щоб ті змогли знайти надійніше укриття. У цей час одна з мін розірвалася за декілька метрів від відкритих дверей.

Один співробітник шахти загинув на місці, ще двоє шахтарів отримали легкі поранення, а Дмитру осколки влучили в зону ключиці, у руку, живіт.

Скривавленого чоловіка оперативно доставили до Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна. Після операції Дмитро прокинувся тільки наступного дня з трубкою апарату штучного дихання в роті. Хірургам довелося видалити частину кишівника, відновлювати роздроблену ключицю й ребра, з’єднувати судини.

Три тижні чоловік провів у лікарні, проходячи інтенсивне лікування й відновлюючись після поранення. Зараз Дмитро доліковується вдома.

«Осколок зачепив нервові закінчення, і руку частково паралізувало, — каже Дмитро. — Повністю я її підняти не можу, тільки нещодавно почав ворушити пальцями. Невропатолог робить мені ін’єкції для відновлення рухливості».

У Дмитра троє маленьких дітей, наймолодшому з яких усього 1 рік, але допомогу на дитину сім’я не отримує із липня, сам шахтар ось вже 2 місяці не може повернутися на роботу й допомогти своїй родині. Велику частину витрат на лікування під час стаціонарного перебування в лікарні Дмитру оплатила шахта, а на решту ліків гроші треба було шукати самому.

Колеги Дмитра із шахти вирішили допомогти з пошуком фінансування і звернулися до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова з проханням допомогти з придбанням необхідних медикаментів. Минулого вівторка посилка прибула до шахтоуправління, а в п’ятницю її передали Дмитру в Горлівці.

«Ці ліки мені потрібні для відновлення працездатності нервових закінчень, — каже Дмитро, — Основну роботу виконали хірурги, завтра обіцяють зняти гіпс, але для повного зцілення потрібен час і лікування. Спасибі Гуманітарному штабу за надану допомогу».