Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб допомагає багатодітним сім'ям у «сірій зоні»

16.04.2018

Гуманітарний штаб продовжує надавати допомогу жителям Донбасу, які страждають від нестачі продовольства. Найближчими днями, з 17 до 20 квітня, бригади мобільного видавання доставлять 2,5 тисячі продуктових наборів для жителів Волноваського району.

На ці продукти дуже чекають у спорожнілому селищі Пільне, де в мирний час було 300 жителів. З початком збройного конфлікту багато хто виїхав, половина будинків спорожніла. Залишилися здебільшого люди похилого віку та жінки з дітьми.

Серед них багатодітна мама Оксана. Після розлучення жінка та п'ятеро її дітей опинилися на вулиці. Тимчасовий притулок знайшли в покинутому будинку. Умови життя тут спартанські. У кожній стіні тріщини, через що в будинку постійні протяги, ночами буває особливо холодно. Зате хоч якийсь дах над головою, тому на життя не скаржаться.

«Раніше постійно в підвалах ховалися, рятувалися від обстрілів, тоді дійсно дуже страшно було», – згадує Оксана.

Соціальних виплат, які Оксана отримує на дітей, ледь вистачає на шістьох осіб. Виживає багатодітна сім'я завдяки продуктовій допомозі, яку регулярно доставляє Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

«Привозять каші, цукор, консерви, цукерки та борошно. Тому навіть балую дітей млинцями. Вони дуже їх люблять з варенням, – розповідає Оксана. – Велика подяка Рінату Ахметову. Добре, що є такі люди, які розуміють, в якій ми опинилися ситуації та допомагають».

Продукти від Штабу регулярно отримує більшість жителів селища Пільне. Це люди похилого віку, діти, багатодітні сім'ї, інваліди – ті, кому більше нема звідки чекати допомоги. Лише в квітні Штаб видасть у «сірій зоні» приблизно 20 тисяч наборів виживання, які рятують людей від голоду.