Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ахметова відкриє в Маріуполі Центр психологічної підтримки

19.03.2015

21 березня в Маріуполі, у межах проекту «Психологічна допомога дітям» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова, відкриється Центр психологічної підтримки. На сьогодні це єдиний масштабний в Україні проект, мета якого допомогти максимально можливій кількості жителів зони АТО й переселенців впоратися з психологічними наслідками війни.

Маріупольський Центр психологічної підтримки розмістився в добре відомій будівлі, що належить місцевій міськраді. Раніше тут був Центр допомоги переселенцям. Саме сюди зверталися люди по допомогу на самому початку воєнних подій на Донбасі. У лютому будівлю відремонтували силами Штабу Ріната Ахметова й металургійного комбінату «Азовсталь», підготувавши до приймання відвідувачів.

Тепер у Центрі облаштовані кілька окремих кімнат для приймання дорослих і дітей. Є кімната для дитячих групових занять до 12 осіб, кімната для індивідуальних занять і великий тренінговий зал, який розрахований на 50 осіб. Тут тихо, зручно й комфортно.

«Спочатку ми визначили Центр як коворкінг — відкритий простір, куди можуть приходити психологи, щоб спілкуватися, обмінюватися різними методиками й ділитися своїм досвідом. Тут можна буде проводити професійні круглі столи, — розповіла Дар’я Касьянова, керівник проектів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. — Завдання Центру — надання психологічної допомоги сім’ям, які зіткнулися з проблемами під час війни. Насамперед, тут працюватимуть психологи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Вони будуть проводити індивідуальні та групові заняття для дітей і їхніх батьків. Також до роботи підключені психологи Центру соціальної служби для дітей та молоді Маріуполя».

У Центрі працюватимуть 15 психологів. Розклад занять тільки формується. Заплановано щоденну роботу в будні з 10.00 до 18.00 і в певний час щосуботи — групові дитячі заняття.
Як відомо, психологи Гуманітарного штабу допомагають сім’ям у Донецьку, Києві та Маріуполі з вересня 2014 року. Всі вони — дипломовані фахівці, які, до того ж, проходять спецпрограми навчання «Діти й війна», і готові надавати кваліфіковану допомогу дітям і їхнім батькам, які пережили жахи війни.

«Активно працюючи в Маріуполі, ми розуміємо, що війна, так чи інакше, зачепила дуже багатьох — не тільки маленьких діток, а й підлітків, їхніх батьків. І тепер, нарешті, ми можемо надати реальну масштабну допомогу всім охочим, що звернулися по допомогу в наш Центр», — говорить Дар’я Касьянова.
Для участі у групах та отримання індивідуальних консультацій необхідно попередньо зареєструватися за телефонами: 096–54–55–877, (0629) 543–846, гаряча лінія Гуманітарного штабу 0–800–509–001.

Адреса Центру: м. Маріуполь, бульвар Богдана Хмельницького, 24а.
Запрошуємо ЗМІ взяти участь у відкритті центру 21-го березня, о 10.45.

У заході візьмуть участь:
Дар’я Касьянова, керівник проектів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова
Тетяна Ломакіна, заступник міського голови Маріуполя
Бабек Ігор, заступник директора із соціальних питань, ПАТ «МК Азовсталь»