Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний Штаб Ахметова допоміг закупити нову техніку для ДонНУ — ЗМІ

27.05.2015

Журналісти газети «Сегодня» відвідали Донецький національний університет, який через військові дії на Донбасі був змушений переїхати до Вінниці. На новому місці викладачі та студенти зіткнулися з проблемою браку необхідної для навчання матеріально-технічної бази. Про те, як розв’язали цю проблему на факультеті іноземних мов, читайте у статті, опублікованій нижче.

Від початку бойових дій на Донбасі 26 вишів покинули регіон. Більшість вищих навчальних закладів переїхали на контрольовані Україною території Донецької та Луганської областей. А Донецький національний університет перебрався до Вінниці. І вже півроку намагається зібрати матеріально-технічну базу.

Студенти Донецького національного університету допомагають вивантажувати мультимедійне обладнання — ноутбуки, екрани, проектори. Цю нову оргтехніку для факультету іноземних мов передав Рінат Ахметов.

«Клас, навіть у мирний час у нас такої техніки не було», — каже дівчина.

Студенти відразу беруться за налаштування комп’ютерів, підключають монітори. Коли університет переїхав до Вінниці, майже все обладнання залишилося в Донецьку.

«Коли ми переїхали, у будівлі практично нічого не було. Факультет довелося відновлювати абсолютно повністю, заново», — зазначила Олена Головко, студентка 5-го курсу факультету іноземних мов Донецького національного університету.

Зараз у Донецькому національному університеті навчаються приблизно шість тисяч студентів. Заняття проводять у двох корпусах, і кожну аудиторію необхідно обладнати різною технікою.

У травні педагоги факультету іноземних мов звернулися по допомогу до свого земляка — Ріната Ахметова.

«Як це робилося, тобто я не перебільшу, якщо скажу, що робилося це блискавично: таке враження, що людина взагалі не замислювалася на жодну секунду. І він відразу сказав: «Так». Дуже важливо, отримавши цю допомогу, ми відчуваємо, що ми отримали підтримку, що до нас небайдужі. Що про нас пам’ятають, нас люблять», — зазначила Мар’яна Оленяк, в. о. декана факультету іноземних мов Донецького національного університету.

У студентів одного з провідних факультетів вишу знову з’явилася можливість використовувати мультимедійні технології в навчальному процесі.

«Підтримка студентів факультету іноземних мов — це персональне рішення Ріната Ахметова, який також є випускником університету.

За його дорученням, гуманітарний штаб оперативно відреагував на прохання університету й закупив необхідну техніку. Ми сподіваємося, що з часом хлопці й дівчата зможуть повернутися на Донбас і застосувати свої знання для розвитку рідного регіону», — додала Ірина Темерко, керівник напряму «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Незабаром студенти в оновленій аудиторії захищатимуть дипломні роботи. Вже сьогодні одна з груп складає іспит із перекладу — за новими комп’ютерами.

«Донецький національний університет ось вже понад шість місяців працює далеко від Донецька, від рідного краю. І нам дійсно важко, тому що ми дрібними кроками створюємо матеріально-технічну базу. Я хотів би подякувати нашому випускнику, керівнику Гуманітарного штабу Рінату Ахметову, за ось цю допомогу, та сподіваюся на подальшу співпрацю», — сказав Роман Гринюк, ректор Донецького національного університету.

У Гуманітарному штабі розглядають різні можливості: як ще допомогти евакуйованим вишам і студентам Донбасу у здобутті якісної сучасної освіти.

ДЖЕРЕЛО