Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарна допомога від Штабу Ахметова: 133-я автоколона вирушила на Донбас

07.12.2015

Вранці, 7 грудня, у Донецьк із дніпропетровського розподільчого центру вирушила автоколона з продуктами від Штабу Ріната Ахметова. Із необхідним пакетом супровідних документів автоколона прибуде до Волноваху, де залишиться на ніч. У машинах 420 тонн продуктів для формування 40 тисяч дорослих наборів виживання.

Це перші машини об’єднаної колони. Завтра до них приєднається друга частина, після чого об’єднана колона пройде митний огляд на КПВВ «Новотроїцьке» і відправиться до Донецька.

Сьогоднішня колона — 133-а за рахунком, відправлена на Донбас за весь час роботи Штабу. Допомога призначена мирним жителям пільгових категорій на непідконтрольних територіях.

На сьогодні в Донецькій і Луганській областях з обох боків лінії зіткнення відкрито понад 55 стаціонарних пунктів видавання Штабу. У Вуглегірську в режимі напівстаціонарного пункту продовжує видавання продуктів мобільна бригада. Також волонтери відвідають ще 10 населених пунктів у «сірій зоні» упродовж тижня.

Станом на ранок, 7 грудня 2015 року, Штаб Ріната Ахметова видав 5 млн 634 тис. дорослих і 411 тис. дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення