Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Група СКМ заявляє про повну втрату контролю над усіма активами Групи, розташованими на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей

15.03.2017

Група СКМ заявляє, що від сьогодні, 15 березня 2017 року, не контролює роботу своїх активів, розташованих на тимчасово неконтрольованих територіях Донецької та Луганської областей (НКТ), а саме:

У гірничо-металургійному секторі (Метінвест): ПрАТ «Єнакіївський металургійний завод» (включно з його Макіївською філією – ПрАТ «Макіївський металургійний завод»), ПрАТ «Єнакіївський коксохімпром», ПрАТ «Харцизький трубний завод», ПрАТ «Комсомольське рудоуправління», ПрАТ «Краснодонвугілля», ПрАТ «Донецьккокс», спільне українсько-швейцарське підприємство ТОВ «Метален» – https://www.metinvestholding.com/ru/press/news/show/7394.

В енергетичному секторі (ДТЕК): ПрАТ «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу», ТОВ «Моспинське ВПП», ПрАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», ТОВ «ДТЕК Східенерго» (ВП «Зуївська ТЕС»), ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», ТОВ «Техремпоставка», ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит», ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит», ТОВ «Електроналадка», ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі» й ТОВ «ДТЕК Сервіс» – http://www.dtek.com/media-center/press/dtek -zayavlyaet-o-potere-upravleniya-predpriyatiyami-raspolozhennymi-na-vremenno-nekontroliruemoy-territorii-donetskoy-i-luganskoy-oblasti /

У секторі нерухомості (ЕСТА): БЦ «Пушкінський», БЦ «7-я лінія».

У промислово-сировинному сектор (UMG): Докучаєвський флюсодоломітний комбінат.

Протягом трьох років наші підприємства на НКТ, всупереч усім складнощам, працювали виключно в межах українського законодавства, залишаючись сполучною ланкою між контрольованою та неконтрольованою територією України.

Група СКМ неодноразово заявляла, що вважає абсолютно неприйнятною вимогу про перереєстрацію своїх підприємств і сплату податків самопроголошеним «ДНР» і «ЛНР». Від сьогодні ми втратили можливість забезпечувати роботу наших активів на НКТ у межах правового поля України. Ми змушені прийняти рішення про припинення своєї діяльності в тимчасово неконтрольованих українською владою окремих районах Донецької й Луганської областей.

Ми подаємо заяви в правоохоронні органи України про захоплення майна виробничих підприємств і невиробничих активів. Група СКМ уже звернулася до ДФС, податкових органів та державних фондів з повідомленням про втрату контролю над нашими активами.

Ми будемо робити все можливе для відновлення верховенства права та поновлення роботи наших підприємств на НКТ у межах правового поля, зокрема і звернення до українських і міжнародних судів.

Раніше, у різний час, починаючи з 2014 року, ми повідомляли про втрату контролю над такими активами, як:

Машинобудування (Corum Group): «Корум Донецькгірмаш», «Корум Донецький енергозавод», «Корум Горлівський машинобудівний завод»

Нерухомість (ЕСТА): готель «Донбас Палас», готель «Парк Інн»

Телекомунікації: оператори «Укртелеком» і Vega.

Сільське господарство (група Харвіст): третина земельного банку й більш ніж третина активів (діяльність холдингу в регіоні була припинена 2015 року й потім не поновлювалася).

Футбольна інфраструктура – стадіон «Донбас Арена» й навчально-тренувальна база «Кірша».

Також на НКТ був змушений припинити свою роботу Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова «Допоможемо».

Крім того, на НКТ припинили свою діяльність банк ПУМБ, мережа автозаправок «Паралель» і мережа супермаркетів «Брусничка» (у 2014 і 2015 роках відповідно), а також у 2014 році були закриті офіси «Медіа Групи Україна».

ДЖЕРЕЛО