Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Грошова допомога вимушеним переселенцям в Харківській області. Як отримати? – МОМ

01.08.2015

Міжнародна організація з міграції (МОМ) опублікувала інформацію про те, як отримати допомогу для переселенців в Харківській області, яке надає Організація за фінансової підтримки Департаменту Європейської Комісії з гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ECHO) та Міністерства закордонних справ Норвегії.

Якщо Ви отримали статус переселенця в органах соціального захисту населення, проживаєте в Харкові або Харківській області  і належите до  відповідної категорії, а саме:

  • Вам 70 років або більше;
  • Родина з двома та більше дітьми;
  • Мати-одиначка з двома та більше дітьми;
  • Маєте інвалідність 1-ої та 2-ої групи (для осіб, які втратили працездатність) за наявності підтверджуючих документів, посвідчення інваліда, тощо.

Вам необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення для того, щоб Вас внесли у базу даних (на отримання допомоги від Міжнародної організації з міграції (МОМ)). Якщо Ви маєте документ, який підтверджує , що Ви входите в одну з вище наведених категорій, комісія може розглянути Вашу кандидатуру та прийняти рішення про надання (або відмову у наданні) Вам грошової допомоги.

За додатковою інформацією звертайтеся за тел. гарячої лінії проекту (0 800 215 025) та гарячої лінії для переселенців «Донбас СОС» (0 800 30 911 0).

 

ДЖЕРЕЛО