Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Готуємося прийняти дитину. Особливості розвитку дитини-сироти від 7 до 10 років

04.08.2020

Прийнявши рішення взяти дитину у свою родину, перед майбутніми батьками постає нове непросте питання: якого віку дитину хочуть взяти? Щодо вибору віку треба враховувати фінансові та побутові можливості майбутніх батьків, а ще – їхній життєвий досвід і вік, можливість віддавати дитині багато фізичних сил і витримувати навантаження.

Разом із експертом Фонду, психологом Наталією Міщенко спеціалісти програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» спробують виявити головні особливості кожного періоду: від 1 до 3 років, від 3 до 5, від 5 до 7, від 7 до 10 років і підлітків.

На цей раз поговоримо про особливості розвитку дитини у віці від 7 до 10 років. На цей раз поговоримо про особливості розвитку дитини у віці від 7 до 10 років. У віці від 7 до 10 років дитина вже доволі самостійна, і не потребує такої постійно уваги, як маленькі. Вже добре помітні і зрозумілі риси характеру, поведінка, легко оцінити здібності та рівень інтелекту. Дитина дуже хоче мати гарну родину, добре налаштована на перехід у нове середовище, де будуть люблячи тато і мама, та готова прикласти максимум зусиль для того, щоб “відповідати” побажанням майбутніх батьків.

Вам не треба ламати голову щодо таємниці усиновлення. Дитина у цьому віці здатна сама збагнути силу вашого бажання стати новими татом і мамою. Єдине, новим батькам на початку дуже складно прийняти дитину, якою вона є. Тому треба набратися величезного терпіння, навчитися тримати свої емоції і вірити - з часом, якщо ви будете спокійні і наполегливі, дитина зміниться. Адже це не її провина. Дитина є віддзеркалення середи та обставин, які склалися не дуже гарно.

У цілому відношення складатимуться значно краще, якщо між батьками та дитиною на ще початку знайомства виникне психологічна сумісність.

Історія психологічної сумісності при усиновленні https://sirotstvy.net/ua/news/schastlyv-e-ystoryy-us-novlenyya-yryna-gartung-to-zhe-moy-rebenok-pochemu-on-tam-a-ne-so-mnoy-/

Риси та вади підлітків – читайте у наступних публікаціях