Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Головні запитання: Як усиновити дитину, з чого потрібно починати?

27.12.2019

 

На найчастіші запитання наших користувачів відповідає спеціаліст програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» Аліна Клімчик. І найперший з них – з чого починати аби всиновити дитину.

«Для початку потрібно провести бесіду зі самим собою, з вашим партнером (чоловіком, дружиною, якщо планує усиновити дитину подружжя), щоб зрозуміти наскільки ви один або разом із своєю половинкою, розуміють серйозність цього рішення і готові до усиновлення.

Обговорити потрібно хвилюючі питання чи окремі моменти цього досить складного процесу. Продумати навіть майбутнє спільне життя з новим членом вашої родини. Якщо ви впевнені у своєму рішенні, наступним кроком буде візит до служби у справах дітей за вашим місцем проживання. З цього моменту настає «паперовий період», що може тривати до двох місяців. Ви маєте написати заяву про бажання стати кандидатом в усиновлювачі, потім отримаєте перелік необхідних документів, які потрібно прикріпити до вашої справи. З цього моменту стартує ваш «довідковий квест».

Раджу починати його з оформлення довідки про несудимість, адже саме вона виготовляється у термін від 2 тижнів до 1 місяця. У цей же час матимете можливість займатися пошуком інших необхідних для формування справи документів. І ось настав той прекрасний момент, коли ви тримаєте в руках теку зі всіма довідками, висновками. Вітаю! Ви пройшли перший рівень».