Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Головні ліки – це любов!» Понад 9 тисяч дітей знайшли родини завдяки Фонду Ріната Ахметова

07.09.2018

Понад 9 тисяч дітей знайшли своїх батьків за підтримки програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова. Серед них – двійнята Ігор і Богдан. Їх Юлія і Ярослав Наконечні усиновили три роки тому. На той час в родині вже було троє рідних дітей: Влада, Ян і маленький Тихон. 
 
 
«Старший син казав, що загадав бажання: дуже хоче брата. Тепер бажання здійснилося – у нього троє братів!» – сміється Юлія Наконечна, усиновлювачка. 
 
Анкети своїх майбутніх синів подружжя Наконечних побачили на порталі «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова. У три з половиною роки малюки не розмовляли та важили вдвічі менше своїх однолітків. Потрапивши в сім’ю, Ігор і Богдан дуже швидко пішли на поправку, перетворенню хлопчиків дивувалися навіть лікарі. Головні ліки – це любов, упевнена сім’я Наконечних. 
 
 
«Вилікували велелюбністю. Вони самі пройнялися любов’ю і нас наповнили любов’ю. І повністю змінили устрій нашого життя», – розповідає Юлія Наконечна. У вересні Ігор і Богдан пішли до школи. В подарунок від Фонду Ріната Ахметова першокласники отримали планшети, що вручили їм співробітники програми «Сирітству – ні!», які завітали до родини в Харкові. 
 
«Найбільше щастя для будь-якої дитини – виховуватися у люблячій сім’ї. Щоб якомога більше дітей знайшли своїх мам і тат і стали щасливими, вже 10 років працює програма «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова. За підтримки програми вже 9221 дитина була прийнята в сім’ї, – розповідає Алла Корнієнко, спеціаліст програми «Сирітству – ні!». – Участь Фонду в житті дітей триває і після того, як вони потрапляють в родини. Фонд проводить тренінги та консультації. Допомагає дітям і батькам подолати складний період адаптації та підтримує сім’ї. Так і сьогодні, ми приїхали привітати Ігоря і Богдана зі вступом до школи та підтримати їх у такий важливий момент в їхньому житті». 
 
 
У планах родини Наконечних прийняти в сім’ю ще одну дитину. Зараз на порталі «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова розміщені анкети близько п’яти з половиною тисяч дітей, які понад усе мріють знайти люблячих маму й тата.