Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гаряча лінія Штабу — 77% тих, хто телефонує, цікавить гуманітарна допомога

10.09.2015

77% дзвінків на Гарячу лінію Штабу Ріната Ахметова в серпні надійшло з питанням про гуманітарну допомогу: як отримати дорослий і дитячий набір, як працюють пункти видавання. Крім того, людей цікавить можливість отримання медичної допомоги та адресного доставляння продуктів. Всього за місяць надійшло понад 17 000 звернень.

Найчастіше на гарячу лінію телефонують пенсіонери (43%), матері-одиначки (8%) та інваліди (4%). Водночас основна маса дзвінків надходить із непідконтрольних територій Донбасу, де люди гостро потребують допомоги. Лідирують за кількістю звернень Донецьк, Макіївка й Горлівка.

«Гаряча лінія Штабу працює вже більше року, за весь час оператори прийняли 390 000 дзвінків. Наші телефони ніколи не замовкають. Це свідчить про затребуваність допомоги та важку гуманітарну ситуацію на Донбасі, — коментує Оксана Крючкова, керівник Гарячої лінії Гуманітарного штабу. — З іншого боку, дедалі частіше телефонують люди, які хочуть допомогти. Так, після виходу на телебаченні сюжету про незрячу жінку з Донецька, яка виявилася без притулку, до нас зателефонувала мешканка Одеси й запропонувала прийняти постраждалу в себе. Також часто телефонують самі жителі Донецької та Луганської областей, — хочуть стати волонтерами Штабу».