Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Футболісти «Шахтаря» передали гуманітарну допомогу дітям-переселенцям у Бердянську

12.08.2014

Сьогодні, 12 серпня головний тренер ФК «Шахтар» Мірча Луческу і футболісти передали першу гуманітарну допомогу постраждалим внаслідок військових дій в Донбасі. «Гірників» представляв півзахисник Тарас Степаненко, який із місією здійснив вояж до Бердянська. Тут він відвідав дитячий табір «Сонячний», в якому зараз живуть переселені із зони АТО діти з мамами.

Тарас Степаненко передав їм гуманітарну допомогу: медикаменти, гігієнічні засоби, а також футбольну форму, м'ячі, взуття. Спілкування дітей з Тарасом Степаненком дійсно вийшло щирим і зворушливим.

Від імені всієї команди півзахисник «гірників» висловив підтримку дітям, їх мамам, пообіцявши, що «Шахтар» буде і надалі надавати допомогу - стільки, скільки потрібно.

Відзначимо, що 12 серпня в рамках роботи Гуманітарного штабу допомога була надана більш ніж 500 дітям, які розміщені в таких установах Бердянська:

 

- Дитячий табір «Сонячний»;

- Дитячий табір «Мрія»;

- База відпочинку «Лазурний»;

- Санаторій-профілакторій «Запоріжсталь».

 

Тарас Степаненко, півзахисник ФК "Шахтар": "Погодився на цю поїздку відразу. Тим більше, коли дізнався, що допомогти треба буде дітям. Не роздумуючи погодився, попри те, що дорога мала бути нелегкою... В підсумку, я з задоволенням провів час. Це ж діти! Відразу всі налетіли. Ми привезли подарунки, м'ячі, форму. Приємно, що дітвора була задоволена, рада, щаслива. Ну бо що дітям потрібно? Просто увага і трохи тепла. Весело було, йти зовсім не хотілося, - поділився враженнями від спілкування 6-й номер команди".

 

Директор дитячого табору «Сонячний» Олександр Бузін: "Зараз у нас знаходяться 142 дитини з Донецька, Луганська, Горлівки, Макіївки та інших міст. Деякі діти з зони АТО до нас приїжджають не те що без спортивної форми, а буває що й у самих шортах і шльопанцях. Тому допомога, яку нам надав ФК «Шахтар» дуже вагома. - розповів директор дитячого табору «Сонячний» Олександр Бузін -  Спасибі і Тарасу Степаненку, який сьогодні привніс у життя нашого табору багато позитиву. Видно по очах дітей, що вони отримали масу позитивних емоцій від спілкування з гравцем «Шахтаря» і національної збірної. Такого сюрпризу, звичайно, вони не очікували!"