Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Fox News про найбільшого постачальника гуманітарної допомоги на Донбас

03.08.2015

На сайті головного американського каналу «Fox News» опубліковано матеріал про гуманітарну ситуацію на Сході України. У статті також йдеться про те, що найбільшим постачальником гуманітарної допомоги на Донбас є Штаб Ріната Ахметова.

«Найбільший постачальник гуманітарної допомоги на непідконтрольні території Східної України заявив про можливе закриття пунктів видавання гуманітарної допомоги упродовж двох днів, якщо представники «ДНР» продовжать блокувати їхні автоколони.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова залишався найбільшим джерелом допомоги для східних територій країни, що перебувають під контролем «ДНР», тоді як міжнародні організації зазнавали труднощів із перетином лінії фронту. Відколи уряд України припинив виплату пенсій та допомоги на цих територіях торік, допомога від Ріната Ахметова була практично єдиним порятунком для найбільш незахищених верств населення.

Однак у понеділок (27 липня — ред.) Штаб заявив, що «ДНР» блокує гумдопомогу упродовж 10 днів, і якщо це буде продовжуватися, то вже в середу Фонду доведеться закрити пункти видавання допомоги на сході країни», — йдеться у статті.

На цей момент на не підконтрольних Україні територіях Донбасу працюють усі пункти видавання допомоги від Гумштабу Ахметова. Минулого тижня, 27 липня — 2 серпня, до Донецька вирушили 5 автоколон, які в сумі доставили 1900 тонн продуктів. Це 160 тисяч наборів виживання для найбільш соціально незахищених категорій мирного населення, що проживає в зоні АТО — старих, інвалідів, багатодітних сімей, сиріт тощо.