Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фотовиставка «Донбас і Мирні» в об’єктиві європейської преси

22.01.2019

Фотовиставка «Донбас і Мирні» Фонду Ріната Ахметова в Страсбурзі стала одкровенням для європейських парламентарів. Завдяки безпрецедентній гуманітарній роботі Фонду в Європі змогли почути історії мирних жителів Донбасу. Про це директор SCM з міжнародних зв’язків і відносин Джок Мендоза-Вілсон пише у своїй статті для Brussels Express.

«Конфлікт не є першочергово важливим у зовнішній політиці Європи. Але доля жителів Донбасу ніколи не повинна забуватися. Їм, як і раніше, потрібна гуманітарна допомога, особливо в розпал зими. 6,5 мільйона осіб були вирвані з мирного життя. У багатьох зруйновані домівки, загинули рідні та близькі», – пише Вілсон.

Він констатує, що з перших днів збройних дій для величезної кількості мирних жителів єдиною надією на порятунок залишається допомога Ріната Ахметова. З 2014 року тільки наборів виживання Фонд видав понад 12 мільйонів. Робота ця триває.

Фотовиставка «Донбас і Мирні» була організована на пленарній сесії в стінах Європейського парламенту з 14 до 17 січня. Вона показала трагедію мирного населення, яка просто зараз відбувається в центрі Європи. В експозиції представлені чорно-білі колажі з фотокниги «Донбас і Мирні», кольорові фото зруйнованих будинків та їхніх мешканців, відеоролики за участю дітей війни, які бачили її на власні очі.

Фонд Ріната Ахметова – найбільша благодійна організація в Україні. Це найбільша особиста ініціатива на сході країни.

Найбільша програма Фонду – Гуманітарний штаб – весь цей час підтримує найбільш незахищені верстви населення Донецької та Луганської областей з обох боків лінії зіткнення. З 28 лютого 2017 року діяльність штабу на непідконтрольних Україні територіях Донбасу було заблоковано. 500 тисяч осіб залишилися без допомоги. Фонд продовжує надавати підтримку мешканцям «сірої зони» та вимушеним переселенцям.