Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Фонд змінив життя малюка»: Акція «Рінат Ахметов – Дітям!» відвідала маленького Валентина

15.01.2020

Сім'я Пасічників живе в селі Іванівка Харківської області. Мама, тато і бабуся ведуть звичайне сільське життя: рано встають і багато працюють. Головне заняття трирічного Валентина – пізнання світу, благо близькість природи це завдання спрощує. Та донедавна Валя не міг чути співу птахів і голосів інших тварин. Він не знав, як рокоче грім. Не розумів, що за пісні співає йому мама перед сном. У хлопчика була туговухість четвертого ступеня.

– Ми помітили, що у сина проблеми зі слухом, коли йому вже виповнився рік. Звернули увагу, що він не реагує на звук брязкальця. Лікарі сказали, що це нормально і з часом пройде, але ситуація тільки погіршувалася, – розповідає Надія Пасічник, мама Валентина.

При оформленні хлопчика в дитячий садочок нарешті знайшлися лікарі, які змогли поставити правильний діагноз і дати свої рекомендації. Вони зводилися до одного: дитині потрібен слуховий апарат. Інакше він не зможе нормально розвиватися. Не зможе говорити і спілкуватися з людьми.

Дізнавшись вартість хороших слухових апаратів, батьки впали у відчай – на придбання пристрою не вистачило б річного доходу сім'ї. Чоловік нервово курив, дружина плакала, коли в справу втрутилася бабуся хлопчика Ірина. Вона бачила по телевізору сюжет про діяльність Фонду Ріната Ахметова і знала, що існує проєкт, який допомагає дітям з вадами слуху.

– Зателефонувала в Фонд, мені розповіли, що Валентин за всіма критеріями підходить для участі в проєкті «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую». Подала необхідні документи і дуже швидко нам видали необхідні слухові апарати. Фонд змінив життя малюка! – розповідає Ірина.

Валентин ходить з високочутливими пристроями на вушках вже три місяці. Щоб дізнатися про успіхи малюка в пізнанні світу і привітати його з Новим роком, в Харківську область вирушила керівниця програм Фонду Ріната Ахметова Катерина Терзієва. Візит відбувся в рамках Акції «Рінат Ахметов – Дітям!», яка дарує хлопчикам і дівчаткам віру в добро та диво вже 19 років поспіль. Малюк з радістю зустрів гостю і довго розглядав подарунки від Ріната Ахметова. Батьки сказали, що головний подарунок Валентину зроблений у той день, коли отримав сучасні слухові апарати від Фонду.

– Він вкрай швидко став розвиватися, вже знає, як мукає корівка, як нявкає кіт. Намагається повторювати ці звуки. Але найбільша радість – він заговорив! Поки повторює в основному три слова: мама, тато, дай, – сміється мама, Надія Пасічник.

Бабуся Ірина була приємно здивована, побачивши представників Фонду:

– Дуже приємно, що ви не зникли, взявши участь у долі внука, і приїхали за тридев'ять земель, щоб його провідати. Величезна подяка Фонду та особисто Рінату Ахметову за увагу і безкорисливу допомогу.

Акція «Рінат Ахметов – Дітям!» заснована за особистої ініціативи Ріната Ахметова і стала першим кроком на шляху до системної благодійності. Згодом вона виросла у величезну одноіменну програму, в фокусі якої – діти.

«Рінат Ахметов – Дітям!» – наймасштабніша новорічна акція в країні, багаторічна і непереривна традиція добра й особистої участі Ріната Ахметова в долях сотень тисяч дітей. Тільки з 2014 року учасниками Акції стали 700 000 хлопчиків та дівчаток.