Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова проводить реабілітацію Каті Коломієць із Попасної

30.07.2019

У санаторії «Жовтень», під Києвом триває реабілітація дітей, які дістали важкі травми внаслідок збройного конфлікту на Донбасі. Разом з іншими в рамках проекту «Реабілітація поранених дітей» Фонду Ріната Ахметова оздоровлюється й 11-річна Катерина Коломієць із Попасної. 17 листопада 2017 року її батьки були на роботі, і Катя після школи пішла до бабусі. Та відразу посадила онуку за стіл, але пообідати дитина не встигла.

– Різко щось засвистіло – і в нас у дворі гучно бахнуло, шибки повилітали, бабуся схопила мене на руки, і ми сховалися в підвалі. Сиділи там, було дуже страшно, навіть не відразу помітили, що мене поранило, – розповідає Катя.

Швидка допомога привезла дівчинку до Попаснянської центральної районної лікарні. У дитини були садна правого плеча, спини, гематома правої верхньої кінцівки, поранення великого пальця лівої стопи та сильний стрес. Сьогодні в санаторії з Катею працюють фізіотерапевти, лікарі, а також психологи Фонду, які пройшли навчання за курсом «Травма війни».

Учасниками проекту «Реабілітація поранених дітей» у 2019 році стануть 28 осіб, травмованих внаслідок бойових дій на Донбасі. З 2016 року, коли почав роботу цей проект Фонду, проведено приблизно 110 лікувальних курсів.

На сьогодні Фонд Ріната Ахметова – єдина організація, що системно та масштабно допомагає дітям, які дістали важкі поранення на Донбасі.