Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допомагає маленькому Максимові

29.07.2019

Фонд Ріната Ахметова з 2007 року допомагає малюкам із проблемами слуху. Деякі учасники проекту «Тепер я чую» вперше змогли почути голос мами. На сьогодні завдяки Фонду встановлено 146 високочутливих слухових апаратів. Днями такий апарат видали й однорічному Максиму зі смт Пісочин Харківської області.

Від самого народження батьки ведуть боротьбу за життя хлопчика.

«Унаслідок внутрішньоутробної патології Максим з’явився на світ недорозвиненим, з вадою серця. Уже в першу добу після народження йому зробили операцію на серці. Але через тривале перебування в реанімації та велику кількість медпрепаратів у сина розвинулася гідроцефалія, яка призвела до ускладнень слуху та зору», – розповіла мама Олена.

Нині Максим проходить реабілітацію з психоемоційного розвитку. Для того щоб по можливості максимально поліпшити стан здоров’я дитини, їй необхідно чути голоси близьких і лікарів. Тому батьки звернулися до Фонду Ріната Ахметова, який допоміг встановити малюкові сучасні слухові апарати.

На сьогодні Фонд реалізував низку проектів, які допомогли сотням тисяч українців зберегти своє здоров’я. Зокрема, допомогу отримали понад 120 000 осіб у рамках програм «Рак виліковний» і «Стоп туберкульоз». Фонд – єдиний в Україні щороку надає підтримку дітям Донбасу в рамках таких проектів, як «Здорове серце», «Реабілітація поранених дітей», «Ліки дітям», «Тепер я чую».

Тільки на Донбасі за останні п’ять років завдяки допомозі Ріната Ахметова були врятовані життя понад 1 000 000 людей.

Докладну інформацію про проект «Тепер я чую» можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.