Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова завдяки проєкту «Тепер я чую» здійснив мрію 7-річного Вови з Харкова

08.11.2022

Семирічний Вова з Харкова ще від народження був дуже хворобливою дитиною, тому помітити порушення слуху в хлопчика вдалося не одразу. Не так давно він став учасником проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» й отримав від Фонду Ріната Ахметова сучасні цифрові слухові апарати. Уже сьогодні Вова може не тільки добре чути голоси своїх близьких, але й пізнавати світ нарівні зі своїми однолітками.

За словами мами хлопчика Наталії, перші слова він почав вимовляти лише в три роки. Лікарі запропонували заняття з логопедом, але результату не було. Інший фахівець припустив: проблема може бути пов’язана з тим, що Вова чує тільки обмежений спектр звуків.

Пройти повноцінне обстеження вдалося тільки після повернення з Німеччини, куди родина була змушена евакуюватися з найгарячішого району Харкова — Північної Салтівки. Перебуваючи в знайомих у Києві, Вова та його мама відвідали столичний Інститут отоларингології, де хлопчику призначили слухові апарати.

У Наталії не було можливості оплатити дороговартісні апаратів. Лікарі в Інституті порадили звернутися до Фонду Ріната Ахметова по допомогу. Мамі Вови було важко повірити, що в умовах війни можливо отримати підтримку. Але незабаром надійшла позитивна відповідь від Фонду.

«Для мене це шанс зробити життя моєї дитини кращим — тоді, коли своїми силами я це зробити не можу. Я дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова за допомогу, яку він надав моєму синові», — зізнається жінка.

Тепер завдяки переданим апаратам Вова може повноцінно жити, гуляти і чути голос мами навіть здалеку.

«Раніше я не чув, як шарудить листя, не чув звуку вітру. Тепер буду гарно все чути. Дякую Фонду Ріната Ахметова!», — особисто подякував хлопчик.

Дітям із вадами слуху Фонд допомагає з 2007 року. Завдяки йому понад 200 хлопчиків і дівчаток отримали високочутливі слухові протези, які підлаштовуються під індивідуальні особливості дитини. За 17 років роботи програми «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей.