Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова вітає українських медиків із професійним святом і дарує подарунки!

20.06.2020

Фонд Ріната Ахметова вітає українських лікарів із прийдешнім професійним святом, яке відзначають 21 червня. Медики, які працюють з COVID у відділеннях інтенсивної терапії в опорних лікарнях, куди доставляли апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова, отримують у подарунок комплекти спецодягу, зшитої на спецзамовлення, і рюкзаки. А колективам станцій швидкої допомоги, яким раніше Фонд передав спецавтомобілі в рамках проєкту «200 швидких для України», вручать кавомашини.

Так, 19 червня подарунки від Фонду вже отримали медики багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування Бахмута.

– Четвертий місяць ви сміливо протистоїте смертельній загрозі – новому вірусу, який захопив усю планету. І четвертий місяць Фонд Ріната Ахметова допомагає вам і тисячам вашим колег у всій країні в цій боротьбі. Це системна допомога державним медичним установам: 200 сучасних апаратів ШВЛ, обладнання для лабораторій, 320 тисяч експрес-тестів, приблизно 200 тисяч одиниць спецзахисту для медиків, онлайн-навчання для фахівців, що працюють з апаратами ШВЛ, і багато іншого. А сьогодні ми привезли вам подарунки, – сказав представник Фонду Ріната Ахметова в регіональному штабі з боротьби з коронавірусом Михайло Катеринчак.

Головлікар лікарні Світлана Мельникова зазначила, що для медиків у цей непростий час увага є особливо важливою.

– Та робота, яку виконує Фонд Ріната Ахметова, – це величезний внесок. Зовсім нещодавно ми отримали нові апарати ШВЛ, а наші лікарі пройшли навчання. Дякую Рінату Ахметову за підтримку медиків і бажаю йому міцного здоров’я, – сказала Світлана Мельникова.

Естафету привітань цього дня прийняла станція екстреної медичної допомоги в Броварах. Щоб ранок кожного робочого дня був свіжим і бадьорим, місцевим медикам подарували від Фонду кавоварку.

– Дякуємо Фонду та особисто Рінату Ахметову за те, що допомагаєте і дбаєте про нас, – подякував начальник СЕМП Георгій Зубковський.

Лікар також додав, що отриманий у рамках проєкту «200 швидких для України» Фонду сучасний автомобіль швидкої допомоги зараз особливо необхідний:

– Це одна з найновіших машин на нашій станції, і зараз вона використовується в боротьбі з коронавірусом. Вона виділена спеціально для заражених пацієнтів.

Представник Фонду Ріната Ахметова Катерина Свириденко зазначила, що допомога країні в протистоянні епідемії здійснюється в рамках масштабного проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні». Він є частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

– Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях, – додала Катерина Свириденко.

Ще однією приємною подією наприкінці цього дня стала зустріч в Обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Краматорська. Фонд Ріната Ахметова подякував медикам за самовіддану працю й також вручив подарунок із нагоди професійного свята. Заступник директора центру Дмитро Буренков, приймаючи кавоварку, згадав добрими словами про передані раніше області шість автомобілів швидкої допомоги від Фонду Ріната Ахметова.

– Ці машини відповідають міжнародним і національним стандартам. Вони обладнані найсучаснішим, високотехнологічним обладнанням, одна із шести машин – неонатальна. Цей автомобіль – чудо техніки. У нас із Фондом склалися добрі, дружні взаємини. Ми вдячні за надану благодійну допомогу. Сподіваємося, що й надалі наша співпраця буде плідною, – сказав Дмитро Буренков.

З 19 червня Фонд Ріната Ахметова за підтримки телеканалу «Україна» і ФК «Шахтар» запускає флешмоб особистої подяки лікарям будь-якої спеціальності. Проєкт стане продовженням спецпроєкту #Дякуємомедикам, який Фонд із каналом «Україна» проводили в травні. Тоді було зібрано, показано й опубліковано професійні історії лікарів і медсестер, яких залучено до боротьби з коронавірусом. Новий флешмоб торкнеться всіх медиків без винятку. Адже в кожної людини в житті є лікар, який став особистим ангелом-охоронцем або врятував когось із близьких.

Першими до флешмобу приєднаються амбасадори Фонду, ведучі телеканалу «Україна» і просто відомі всій країні люди – Олег Панюта, Ігор Пупков, Марина Кухар, Анна Панова. Ролики з закликом подякувати лікарям також покаже у своєму ефірі телеканал «Україна».

На підтримку флешмобу 20 червня команда ФК «Шахтар» перед матчем із ФК «Олександрія» вийде на розминку у футболках із написом «Дякуємомедикам».

Фонд Ріната Ахметова закликає записати відео з подякою конкретному лікарю за допомогу чи порятунок, назвавши його ім’я й місце роботи, і розмістити в соцмережах із хештегом #Дякуємомедикам, #ФондРінатаАхметова.