Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова відправив продуктові набори до трьох центрів «ЯМаріуполь» на заході України

01.05.2023

До Тернополя, Ужгорода і Рівного прямують машини із продуктовими наборами від Фонду Ріната Ахметова. Цю гуманітарну допомогу отримають люди, які вимушено залишили тимчасово окупований Маріуполь. 

Загалом маріупольцям, які тепер живуть в 12 містах України, Фонд Ріната Ахметова спрямував 20 тисяч продуктових наборів. Їх передача  координується разом із центрами підтримки «ЯМаріуполь» на місцях. Фонд співпрацює з цією організацією вже майже рік. 

Наступні машини з продуктовими наборами для маріупольців Фонд Ріната Ахметова відправить до Дніпра, Калуша, Львова, Одеси, Черкас та Чернівців. До Кропивницького, Хмельницького, Запоріжжя та Києва гуманітарна допомога вже доставлена. 

У наборах — поживні продукти тривалого зберігання. Це макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, консервована квасоля, тушковане м‘ясо, паштет, печиво тощо. 

Загалом Фонд Ріната Ахметова передав близько 600 тисяч продуктових наборів для жителів 22 областей України. З 24 лютого 2022 року мешканцям України заплановано передати 800 тисяч наборів із продуктами харчування від Фонду.

З 2014 року допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей. 

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».