Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова відкриває новий сезон проекту «Реабілітація поранених дітей»

03.07.2019

За даними ООН, з початку збройного конфлікту на Донбасі загинули 147 дітей, а 363 дістали поранення різного ступеня тяжкості. Фонд Ріната Ахметова – єдина організація, яка системно й масштабно допомагає маленьким пораненим українцям.

Четвертий сезон проекту «Реабілітація поранених дітей» Фонду Ріната Ахметова відкривається 2 липня. Про це розповіла Тетяна Кухоцька, директорка з розвитку проектів Фонду.

За її словами, проект розпочав роботу в березні 2016 року й досі залишається актуальним. Це підтверджують дані ООН, згідно з якими щодня понад 200 тисяч дітей на сході України ризикують дістати поранення або загинути дорогою до школи та під час ігор на вулиці.

«Факти поранень фіксуються й зараз. Це великий біль нашої країни. Пораненим дітям потрібно системно допомагати. Багатьом із них курс реабілітації потрібно проходити кілька разів. На сьогодні Фонд Ріната Ахметова – єдина організація, яка методично та масштабно допомагає дітям, які дістали важкі поранення на Донбасі. Завдяки проекту «Реабілітація поранених дітей» тяжкопоранені дітлахи можуть пройти реабілітацію в найкращих санаторіях України, відпочити та відновитися фізично і психологічно. Більшості потрібна повторна реабілітація, і Фонд допомагає її пройти. У декого цей процес забирає кілька років, для багатьох із них відновлення після травм – це історія на все життя», – сказала Тетяна Кухоцька.

З 2016 року, коли почав роботу проект Фонду Ріната Ахметова «Реабілітація поранених дітей», проведено приблизно 110 лікувальних курсів. Цьогоріч 28 дітей пройдуть тритижневий курс реабілітації в санаторії «Жовтень» під Києвом. Це один із провідних реабілітаційних центрів України, що надає широкий спектр медичних послуг пацієнтам із різними захворюваннями. Тут розташовані клінічні бази провідних наукових медичних і навчальних установ країни. Також у санаторії працює відділення фізичної реабілітації.

Кожна історія пораненої дитини – велика трагедія. Маша Демченко з Маріуполя потрапила під обстріл у січні 2015-го, коли їй було лише три рочки. Тоді осколки розтрощили дівчинці руку, розірвали сухожилля. Щоб відновити рухливість, Маша пройшла кілька курсів реабілітації. Результати говорять самі за себе: цього року дівчинка побувала на звітному заході Фонду, де продемонструвала свої навички ушу.

Цього року, крім лікування та реабілітації, на учасників проекту чекає кілька чудових новинок. Наприклад, мотиваційні зустрічі та майстер-класи з амбасадорами Фонду – відомими українцями, які досягли успіху у своїй професії. Вони допоможуть дітям повірити у свої сили та розкрити таланти.