Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова відкрив точки психологічної підтримки для евакуйованих у Запоріжжя маріупольців

28.03.2022

Маріуполь - одна з гарячих точок України, звідки за будь-яку ціну намагаються вибратися мирні жителі. Багато хто з них втратив близьких та звичний спосіб життя. Тому екстрена психологічна допомога є особливо важливою. Адже разом з нею люди отримують надію і віру, що вони все ж таки не залишилися наодинці зі своїм лихом.

Фонд Ріната Ахметова відкрив точки психологічної підтримки для евакуйованих у Запоріжжя маріупольців. Висококваліфіковані фахівці з кризової психології та подолання травматичного досвіду працюють із першим шоком, виводять із стану ступору. Одна з них - Олена Лук'янчук, координатор психологічної служби Фонда.

- Через якийсь час гострий стресовий розлад може стати хронічним. А потім перетворитися на посттравматичний. 20-30% людей, які переживають війни, стикаються з панічними атаками, проблемами сна та тривогами. І навіть з фізіологічними недугами. Наприклад, діти відстають у розвитку. Або можуть перестати говорити, почати заїкатися, – каже експерт.

Але люди зіштовхнулися також із побутовими проблемами та нестачою їжі. Фонд продовжує надавати продуктову допомогу жителям Маріуполя. Для них було передано чергову партію продуктових наборів. Вона призначена для людей, які знаходяться у місцях тимчасового розміщення у Запоріжжі.

Загалом Фонд Ріната Ахметова передає 100 тисяч продуктових наборів для мешканців Східної України. 

Допомога надається у рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн. осіб, із них 3.5 млн. були врятовані на Донбасі.