Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова відчинив двері в мирне літо для дітей із найбільш постраждалих від війни регіонів України

02.08.2022

Сьогодні відбувся старт нового сезону проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо дітям України» для хлопців та дівчат із регіонів, які найбільше постраждали від війни.

На дітей чекають цікаві майстер-класи, тренінги, захопливі ігри та інші корисні активності. Школярі навчатимуться працювати в команді, долати труднощі, розробляти стратегії, планувати, а також дізнаються багато цікавого про світ професій.

«Цього року, коли війна охопила всю країну, проєкт розширив свої кордони, зібравши хлопців та дівчат із найбільш постраждалих від війни регіонів України. Насамперед, це діти, які пережили жах обстрілів, страх перебування в підвалах та насильницьку окупацію», — розповіла Ірина Блажан, головний директор програм Фонду Ріната Ахметова.

За її словами, унікальність та головна цінність проєкту полягає в тому, що він спрямований на психологічну реабілітацію дітей.

«З юними гостями літнього табору працюватимуть досвідчені психологи, які пройшли навчання за курсом «Травма війни». Фахівці навчать дітлахів долати стрес і страхи, спричинені війною. Діти опанують дієві техніки, які допоможуть їм бути згуртованими, вірити в себе і своє майбутнє, незважаючи на обставини», — підкреслила Ірина Блажан.

Проєкт «Рінат Ахметов — Дітям. Мирне літо» стартував у 2015 році. За цей час понад 4500 дітей Донбасу оздоровилися під час літнього відпочинку. За програмою «Рінат Ахметов — Дітям» за 17 років підтримку отримали понад 5 млн дітей.