Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова спільно з групою ДТЕК передали НДСЛ «Охматдит» 4 апарати для вакуумної терапії ран

04.04.2022

Фонд Ріната Ахметова продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні. Зокрема, сьогодні Фонд спільно з групою ДТЕК передали Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» чотири апарати для вакуумної терапії ран. 

– Апарати, які ми отримали від Фонду, призначені для так званої вакуумної терапії. На сьогодні вони є вкрай необхідними та затребуваними. Насамперед вони використовуються для лікування забруднених ран, які були отримані під час бойових дій, – розповів медичний директор лікарні «Охматдит» Сергій Чернишук.

Він додав, що практично кожен пацієнт, який отримав поранення, потребує лікування за допомогою подібних апаратів: 

– Іноді лікування може тривати навіть тижнями, для того щоб рана була максимально стерильна і змогла нормально загоїтися. Цей прилад підходить як для лікування дорослих, так і дітей.

За словами лікаря, тільки об’єднання спільних зусиль допоможе перемогти й відновити нашу країну. 

– Я вважаю, що будь-яка ініціатива, спрямована на допомогу пораненим людям, зокрема дітям, повинна сприйматися виключно позитивно. Ті виклики, з якими ми зіткнулися сьогодні, неможливо побороти самотужки, – підсумував Сергій Чернишук.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд Ріната Ахметова допоміг вижити 8 млн осіб, із них 3,5 млн були врятовані на Донбасі.