Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова спільно з ФК Шахтар передасть до лікарень Харківської області 10 апаратів ШВЛ

30.03.2020

10 апаратів ШВЛ за рішенням Ріната Ахметова передадуть до державних лікарень Харківської області. Обладнання надійде до медичних установ у квітні декількома траншами.

Рінат Ахметов направив на боротьбу з епідемією COVID-19 300 млн грн. Задля цього він об’єднав ресурси благодійного Фонду, ФК Шахтар, компаній ДТЕК, Метінвест та інших активів SСM.

«У важкий для всіх час необхідно знаходити сили та ресурси для допомоги тим, хто цього потребує. Клуб спільно з Фондом направить 10 апаратів ШВЛ до харківського регіону. Сподіваємося, це обладнання буде ефективно використане в боротьбі з епідемією коронавірусу в місті та в області», заявив Генеральний директор ФК Шахтар Сергій Палкін.

«Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу Україні, коли вона зіткнулася з епідемією коронавірусу. Максимально швидко закуповуються понад 300 тисяч експрес-тестів і мінімум 200 апаратів штучної вентиляції легенів для всієї країни. Це окреме складне завдання. Адже зараз приблизно 200 країн у всьому світі полюють за таким обладнанням. Фонд із цим завданням уже впорався. Обладнання закуплене й партіями надходить в Україну у квітні», – повідомила член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова Наталя Ємченко.

Нагадаємо, всього для державних лікарень буде закуплено 320 тисяч експрес-тестів на коронавірус, засоби індивідуального захисту для медиків, а також мінімум 200 апаратів штучної вентиляції легенів. Також раніше було заявлено, що 50 апаратів ШВЛ надійдуть до лікарень Донецької області.