Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова привітав медиків з професійним святом

26.07.2024

Напередодні Дня медичного працівника, який відзначається 27 липня, Фонд Ріната Ахметова привітав героїв нашого часу, людей, які стоять на сторожі життя та здоров'я українців за будь-яких обставин та ризиків — наших медиків. Фонд, традиційно, завітав із подарунками — кулерами для води, кавоварками та запасом кави — до 10 лікарень України.

Для лікарів і медичного персоналу це більше, ніж знак уваги. Це вагомі складові екосистеми на робочому місці, які нерідко допомагають швидко видихнути стрес і перемкнути увагу.

«Робочий побут і комфортні умови позитивно відображаються на роботі лікаря і допомагають зберігати спокій, розсудливість та стресостійкість в екстремальних ситуаціях під час війни», — говорить Вадим Бабков, директор Добропільської лікарні інтенсивного лікування.

Із його думкою згодна і Тетяна Перог, заступниця директора Криворізької міської клінічної лікарні №2.

«Медицина — це наше життя, а колектив — наша сім‘я. Тому на роботі ми потребуємо таких само умов, що і вдома. Лише холодна голова та здоровий глузд дозволяє лікарю зі своїх знань і досвіду обирати правильне та швидке рішення про допомогу хворому», — підкреслює вона.

«Всі стресові ситуації долаються кількістю врятованих пацієнтів, народженням нового життя та осмисленням того, що я зміг допомогти. Комфортні умови для роботи відіграють неабияку роль. Лікар - це перш за все теж людина, яка потребує відпочинку. Створення затишних та комфортних умов є важливою частиною робочого побуту», — зазначає Ольга Гостєва, головний лікар КНП «Мирноградська центральна міська лікарня».

Загалом Фонд завітав до лікарень у Добропіллі, Мирнограді, Покровську, Львові, Харкові, Херсоні, Києві, Сумах та Кривому Розі. У більшості з них опікуються важкими хворими, які отримали поранення під час російських обстрілів. Також серед медичних закладів ті, які постраждали внаслідок повітряних атак ворога, зокрема, у Києві 8 липня цього року.

Фонд надає допомогу найуразливішим українцям: з 2014 року допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.