Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова привітав медиків Миколаєва з професійним святом

26.07.2023

Цьогоріч День медичного працівника наша країна вперше відзначає 27 липня. Вітати медиків — добра традиція Фонду Ріната Ахметова. Напередодні свята Фонд завітав до Миколаївської міської лікарні швидкої медичної допомоги.

Медичні працівники України відважно б’ються на власній передовій: рятують життя, лікують, відновлюють здоров'я людей. Щоби підтримати медиків, Фонд подарував лікарні сучасні кавоварки, запас кави та кулери для води, а також медичний одяг.

«У кожної професії має бути особливий день для вшанування її представників як фахівців. У нас є своє свято, завдяки якому ми даємо зрозуміти молоді, що це важлива професія, а вже літнім медичним працівникам — що вони обрали правильну професію. Це своєрідний підсумок того, що ми зробили, могли і можемо зробити. Це спонукає нас розвиватися і становитися кращими», — ділиться Олександр Дем’янов, директор лікарні, Заслужений лікар України.

У лікарні Миколаєва працює 40 Заслужених лікарів та 5 Заслужених працівників здоров’я, є у персонала і низка інших почесних відзнак від країни. Професіоналізм цих людей не підлягає сумніву, а мужність варта визнання. У перші місяці повномасштабної війни медики тут несли таке навантаження, на яке не розрахований заклад, але витримали всі виклики.

«Робота частково рятувала, ти у неї занурювався і менше думав про те, що відбувається навколо. Але так, було страшно — я нормальна людина, яка боїться за своє життя... Я дуже гордий, що хтось цінує нашу працю. Це підбадьорює, додає мотивацію», — згадує найважчі дні Дмитро Федоренко, лікар-анестезіолог, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії, відзначений Орденом за мужність III ступеня.

Як і всі українці, працівники лікарні вірять у перемогу та мріють про завершення війни та повернення до мирного життя.

«Хочу, щоб закінчилася війна, стало тихо і перестали вмирати наші хлопці», — каже Анна Ястребова, старша медична сестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії, Заслужена працівниця охорони здоров’я.

Україна єднається у боротьбі з ворогом та підтримці тих, хто потребує її найбільше. Медики України щодня рятують життя та здоров’я людей. Фонд підтримує медичних працівників та найнезахищеніших українців — з 2014 року допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Наближаємо Перемогу разом!