Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова провів відкритий урок у рамках творчого конкурсу есе «Один день»

24.09.2021

Тиждень Мирних триває, історій у Музеї Фонду Ріната Ахметова «Голоси Мирних» з кожним днем стає все більше. Зокрема історій дітей, які беруть участь у творчому конкурсі есе «Голоси Мирних. Один день». На відкритий урок щодо проведення конкурсу до учнів Гришинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Покровського району Донецької області разом із представниками Фонду Ріната Ахметова приїхав амбасадор Фонду, відомий ведучий телеканалу «Україна» Олег Панюта.  

Уже четвертий рік поспіль у вересні Фонд Ріната Ахметова проводить Тиждень Мирних, який проходить у рамках діяльності Музею «Голоси Мирних». Проєкт «Один день» – це ще один із проєктів Музею, мета якого зберегти свідчення очевидців про день, коли для них  почалася війна на Донбасі. 

– Проєкт покликаний показати, що початок війни – це не один день, а десятки й сотні різних днів, пов'язаних як із місцевими подіями, так і подіями в країні в цілому, що назавжди змінили життя людей. Для кожного українця, цей день свій, він пов'язаний зі спогадами, трагедіями, втратами та усвідомленням того, що так, як було раніше, вже не буде ніколи, – розповідає амбасадор Фонду Олег Панюта.

Творчий конкурс есе має на меті підкреслити важливість та значення миру як головної цінності нашого суспільства і приурочений до Міжнародного дня миру, що відзначається щорічно 21 вересня. Конкурс проводиться в рамках Меморандуму про співпрацю між Фондом Ріната Ахметова та Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України.

– У 2021 році конкурс есе вперше проводиться серед учнів шкіл Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей. Написати есе може кожен бажаючий учень 9-11 класів. Автори кращих робіт отримають від Фонду Ріната Ахметова чудові подарунки: ноутбуки, мобільні телефони і набори відеоблогера. Також  цінні призи передбачено для викладачів, які найкраще надихнуть учнів на написання есе. Покваптеся, роботи потрібно подати не пізніше 30 вересня 2021 року, – пояснює Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова.

З умовами та деталями проведення конкурсу учасники можуть ознайомитися за посиланням: https://civilvoicesmuseum.org/news/fond-rinata-ahmetova-zaproshuye-uchniv-do-konkursu-ese-odin-den.

Також ви можете долучитися до Viber-спільноти творчого конкурсу «Один день» Фонду Ріната Ахметова та поставити будь-які запитання щодо участі у конкурсі, а ми залюбки на них відповімо.  

«Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» – це простір, де жителі Донбасу можуть розповісти свою історію без страху та докору. Розповісти, щоб звільнитися від тягаря мовчання і дати можливість людям у всьому світі зрозуміти розумом і відчути серцем увесь біль постраждалих від воєнних дій мирних жителів. Фонд прагне зібрати мільйон історій очевидців. Мета на найближчі роки – 100 000 свідчень Мирних, 2000 з яких уже зібрано.