Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова провів у Запоріжжі тренінг для прийомних батьків та усиновителів «Сприяння соціалізації дітей з прийомних сімей до відкритого суспільства»

17.06.2021

17 червня 2021 року Фонд Ріната Ахметова провів тренінг у Запоріжжі для прийомних батьків, усиновителів та опікунів на тему «Сприяння соціалізації дітей з прийомних сімей до відкритого суспільства». Вели тренінг два провідних фахівця області - Олена Ємченко та Інна Черкашина. Олена Ємченко - клінічний психолог, травмотерапевт, сертифікований спеціаліст на тему «Травма війни», з організованого «Фондом Ріната Ахметова» курсу у 2014-2015 роках. Інна Черкашина - практичний психолог, авторка програм з підвищення кваліфікації для психологів та соціальних працівників, фасилітатор міжнародної програми ICDP.

На заході були присутні 30 батьки-вихователі ДБСТ, прийомні батьки, опікуни, усиновителі, а також представники служби у справах дітей та центру соціальних служб м. Запоріжжя та Запорізької області. Шість годин тренінгу сплинули дуже швидко, учасники ще деякий час не розходилися, ділилися враженнями.

«Для нас, фахівців соцслужб, було багато важливої та цінної інформації , - ділиться з програмою «Рінат Ахметов Дітям. Сирітству –ні!» Тетяна Жихар, головний фахівець служби у справах дітей Запорізької міськради. – Дуже добре, що тренери дозволили учасникам висловитися, сказати про те, що болить і турбує, допомогли їм розкритися. Дуже добре підібраний формат тренінгу – відкритий та чесний діалог. Це те, чого не вистачає. Крім того, піднімалися важливі питання не тільки виховання дітей, а й емоційного вигоряння батьків. Зараз по всій Україні почастішали випадки, коли прийомні батьки та навіть усиновителі відмовляються від виховання дітей через перевантаження – і фізичні, і емоційні. Тому я відчуваю, що такий тренінг – чудова можливість для наших батьків відновити сили, підтримати та вислухати один одного. Було б дуже добре, коли б такі заходи стали регулярними. Це дуже корисно та ефективно».

«Слава Богу, що є такий Фонд Ріната Ахметова, який займається та опікується темою сирітства, - впевнена опікун Оксана Дурягина. – Нажаль, сьогодні далеко не всі хочуть допомагати сиротам. Ми, учасники, нажаль вкрай рідко отримуємо якусь допомогу. А тренінг – це і корисно, і завжди нове. Це цікавий досвід та компетентне спілкування, якого нам дуже не вистачає».