Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова провів тренінг «Їжачок-колючка: як подарувати підлітку тепло»

02.10.2019

Напередодні Дня усиновлення Фонд Ріната Ахметова провів тренінг для прийомних батьків на тему «Їжачок-колючка: як подарувати підлітку тепло», що відбувся у Києві. 
 
На захід завітали усиновителі, опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі. Серед давніх друзів програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» на тренінг приїхали родини Івко, Жеребченків, Ткаль. 
 
Тренінг провела усім відома Любов Лоріашвілі – практичний психолог Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, національний і регіональний тренер з підготовки фахівців до соціальної роботи з потенційними кандидатами в сімейні форми виховання, тренер з підготовки до виховання прийомної дитини, тренер з підготовки фахівців до здійснення соціальної роботи з сім'ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. 
 
 
Захід нагадував теплу зустріч людей, які як ніхто інший знають, розуміють та відчувають одне одного. Спочатку згадували власний підлітковий вік, який він був і які випадки саме вже з погляду дорослого здаються сьогодні шаленими. Говорили і про своїх найрідніших підлітків-дітей. 
 
Під час тренінгу учасників було поділено на групи, де опрацьовували найважливіші теми: «Підліток», «Прийомний підліток», «Страхи», «Мрії», «Підліток-дівчинка», «Підліток-хлопчик». Гості заходу ділилися враженнями, ставили запитання, радили одне одному і найголовніше – просто відпочивали.  
 
У ході заходу кожен учасник зміг віднайти відповіді на свої запитання того теплого осіннього дня. 
 
Чому тема пошуку взаєморозуміння з прийомною дитиною-підлітком важлива? Кожен підліток, сповнений думок, переживань, емоцій – це своєрідний їжачок, який прагне любові, розуміння та прийняття. Завдання батьків – піклуватися про їжачка, зменшити його колючість, нівелювати замкненість, вірити в нього, допомогти полишити сумніви і страхи перед майбутнім, а також відкрити своє серце.