Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова провів тренінг для благодійного середовища

28.08.2020

У четвер, 27 серпня, Фонд Ріната Ахметова зібрав у Києві керівників провідних благодійних і громадських організацій України. Більше ніж 20 топ-менеджерів, які працюють в третьому секторі, взяли участь у тренінгу «Polarity Management: Основи управління протиріччями в комплексному світі».

– Проводити тренінги для благодійного середовища стало для Фонду Ріната Ахметова доброю традицією. Починаючи з 2015 року, Фонд робить це щоліта, відразу після свого дня народження. Теми для тренінгу завжди відбираються найважливіші в поточному моменті часу. У 2020 році такою темою став Polarity Management – наука управління протиріччями, що рано чи пізно постають перед будь-яким керівником. Наприклад, полярність «Особистість і Команда». Що важливіше? Що вибрати керівникові, коли такий вибір виникає і питання  стає руба? Чи можна зберегти команду та при цьому підтримати самостійність співробітників? – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Ведуча тренінгу, фахівець з організаційного розвитку Наталія Треніна зазначила, що їй особливо приємно працювати для представників благодійного середовища і відразу вказала, чому їм може бути корисна наука управління полярностями:

– Часто процеси в будь-якій організації побудовані таким чином, що люди змушені конкурувати між собою. Важливо, щоб це була здорова, спортивна конкуренція, яка бадьорить, не заважає роботі і дозволяє займатися спільною справою на більш високому рівні.

Протягом цілого дня учасники тренінгу вчилися керувати полярностями, вирішувати проблеми, не роблячи вибір між сім'єю і роботою, суперництвом і співробітництвом, іншими взаємовиключними варіантами. Зустріч проходила в дружній атмосфері, і це особливо подобалося присутнім.

– Ринок благодійності дуже специфічний. Тут немає конкурентів. Ми всі партнери і колеги, і сьогоднішня зустріч це в першу чергу обмін досвідом та спілкування. Сьогодні перед усіма нами постало питання про те, як залишатися ефективним в умовах обмежень, спричинених коронавірусом, і таке спілкування дуже корисне. Українська благодійність сьогодні в підлітковому віці. З одного боку, вона вже дуже багато може, з іншого, – є ще багато, чому потрібно вчитися. Ми тут і з цієї причини, – сказав В'ячеслав Биков, виконавчий директор благодійного фонду «Таблеточки».

Голова громадської організації «Безбар'єрнiсть» Тетяна Ломакіна подякувала Фонду Ріната Ахметова за тренінг і сказала, наскільки важливий такий формат спілкування для благодійної сфери:

– На тренінгу від Фонду Ріната Ахметова я вже вдруге, раніше була на тренінгу з дизайн-мислення. Це було приголомшливо та допомогло в роботі. Ми стали після цього проводити хакатони, це допомогло правильно сформувати завдання для команд і формувати ідеї для проєктів. У Фонду Ріната Ахметова сучасні підходи та ідеї. Важливо, що він допомагає  іншим громадським організаціям бути успішнішими.