Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова подарував слухові апарати для маленького Дмитра з прифронтового села на Донеччині

17.12.2022

П’ятирічний Дмитро, у якого після гучних вибухів почалися проблеми зі слухом, став учасником проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» і отримав від Фонду Ріната Ахметова сучасні слухові апарати.

До початку повномасштабної війни хлопчик з родиною проживав у селі на Донеччині. За словами Вікторії, мами Дмитрика, одного дня її дитина гралася у подвір'ї, коли відбулася ракетна атака. Пережите вплинуло на слух Дмитра. Він перестав відгукуватися на своє ім’я, почав перепитувати, а інколи зовсім не чув, що до нього звертаються. Через це виникли труднощі і в спілкуванні з іншими дітьми.

Через постійні обстріли родина була змушена переїхати на Вінниччину. Після обстеження спеціалісти підтвердили невтішний діагноз Дмитра. За їхніми словами, повернути слух дитині можуть лише слухові апарати. Сучасні пристрої, які дозволять хлопцю чути звуки на всіх частотах, а в подальшому і правильно їх вимовляти, надав Фонд Ріната Ахметова.

«Ця допомога від Фонду була життєво необхідною, тому що насамперед це розвиток дитини. Дуже вдячні Рінату Ахметову за те, що він допомагає людям, які опинилися в подібних ситуаціях. У наш час — це взагалі неоціненна допомога», — подякувала Вікторія.

Відтепер Дмитро може не лише добре чути голос мами, але й розвиватися нарівні зі своїми однолітками.

Дітям із вадами слуху Фонд допомагає з 2007 року. Завдяки йому понад 200 хлопчиків і дівчаток отримали високочутливі слухові протези, які підлаштовуються під індивідуальні особливості дитини. За 17 років роботи програми «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 млн дітей.