Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова підтримав навчальний захід Мінсоцполітики для працівників служб у справах дітей

14.09.2016


З 12 по 14 вересня в Києві проходив триденний навчальний семінар із підвищення кваліфікації працівників служб у справах дітей обласних, Київської міської, районних у м. Києві державних адміністрацій, який проводило Міністерство соціальної політики України. Тема заходу: «Забезпечення прав та найкращих інтересів дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, при влаштуванні їх на виховання в сім’ю (усиновлення, опіка, ПС, ДБСТ)».

Спеціалісти програми «Сирітству – ні!» також узяли участь у навчанні.
 


«Фонд Ріната Ахметова в рамках реалізації програми «Сирітству – ні!» підтримав навчальний захід Мінсоцполітики для працівників служб у справах дітей. Останнім часом точаться багато розмов про такі форми сімейного виховання, як прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу. Фонд у тому числі зіткнувся із запитаннями від прийомних батьків та батьків-вихователів щодо змін у законодавстві», – розповіла керівник програми «Сирітству – ні!» Євгенія Рзаєва.

Представники Мінсоцполітики прокоментували останні зміни в законодавстві, поділилися найближчими планами. Як і раніше, пріоритетом і держави, і громадськості повинно бути забезпечення прав та найкращих інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також перед спеціалістами служб у справах дітей виступила координатор психологічної служби Фонду Ріната Ахметова Марина Сорокіна, яка провела заходи щодо профілактики емоційного вигорання фахівців.

Це навчання було дуже корисне як для працівників служб у справах дітей, так і для спеціалістів програми «Сирітству – ні!» Тож принагідно хочемо висловити подяку Міністерству соціальної політики України, а також спеціалістам обласних служб у справах дітей за тісну та плідну співпрацю.