Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав до центру підтримки переселенців «Я — Маріуполь» у Дніпрі гуманітарну допомогу

20.07.2022

Наприкінці квітня у Дніпрі почав роботу перший в Україні центр підтримки переселенців «Я — Маріуполь». Люди, які вимушено залишили рідне місто, отримують у центрі всебічну підтримку на перших етапах життя в нових умовах. Днями Фонд Ріната Ахметова, який є партнером проєкту, передав до центру перший вантаж із гуманітарною допомогою.

«Сьогодні ми отримали від Фонду Ріната Ахметова 600 гігієнічних наборів. Вони призначені для маріупольців, які покинули тимчасово окуповане місто й наразі проживають у Дніпрі», — каже Світлана Штенда, керівниця центру підтримки переселенців «Я — Маріуполь».

До складу гігієнічних наборів увійшли засоби першої необхідності: зубні щітки та паста, туалетне мило, шампунь, гелі для душу та пральний порошок.

За словами керівниці хабу, на сьогодні в центрі зареєстровано понад 8 тисяч переселенців із Маріуполя. Окрім продуктових і гігієнічних наборів, маріупольці також можуть отримати в установі психологічну допомогу: з дорослими та дітьми працює психолог Фонду Ріната Ахметова, фахівець із кризової психології та подолання травматичного досвіду.

Нагадаємо, що раніше набори з засобами особистої гігієни від Фонду вже отримали мешканці Маріуполя, які оселилися в Запоріжжі.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 11 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням: akhmetovfoundation.org/s/9bbd26