Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передасть українським лікарням 200 машин швидкої допомоги

20.06.2019

Фонд Ріната Ахметова запускає масштабний проект всеукраїнського значення. Про це повідомила Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

«Фонд Ріната Ахметова в червні 2019 року запускає безпрецедентний проект. У його рамках дитячим обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад у всіх областях України буде передано 200 карет швидкої допомоги. Машини оснащені сучасним обладнанням. Частина призначена для віддалених районів і важкодоступних місць», – розповіла Наталія Ємченко.

За даними соціологічного дослідження КМІС, питання здоров’я та медицини є пріоритетними майже для 60% населення України. Як підкреслила Наталія Ємченко, надання різного роду медичної допомоги та сприяння розвиткові української охорони здоров’я завжди були важливими серед напрямів у роботі Фонду Ріната Ахметова. З 2007 року реалізовано ряд проектів, які допомогли сотням тисяч українців зберегти своє здоров’я.

Зокрема допомогу Фонду одержали більше ніж 120 000 осіб у рамках програм «Рак виліковний» і «Стоп туберкульоз». Завдяки цій роботі українці отримали можливість проходити діагностику та лікування за стандартами, що прийняті у світовій медицині.

З 2014 року Фонд сфокусував свою діяльність на допомозі мирним жителям сходу країни. Його досвід порятунку людей в умовах кризової ситуації досі не має аналогів. Завдяки Фонду приблизно 1000 жителів Донбасу щороку отримують ліки, допомогу в операціях і діагностиці.

Також Фонд єдиний в Україні системно та масштабно щорічно надає підтримку дітям Донбасу в рамках таких проектів, як «Здорове серце», «Реабілітація поранених дітей», «Ліки дітям», «Тепер я чую».

«У 2019 році буде реалізований ще один знаковий для України проект. Фонд передасть українським лікарням 200 автомобілів швидкої допомоги, що дозволить зробити екстрену допомогу доступною у потрібний час у потрібному місці для мільйонів українців», – сказала Наталія Ємченко.

Проект передачі автомобілів швидкої допомоги закладам охорони здоров’я реалізується за особистим рішенням Засновника Фонду – Ріната Ахметова та повністю фінансується з його коштів.

Фонд Ріната Ахметова керується принципами відкритості та прозорості та завжди інформує про свою діяльність на сайті, а також сторінках Фонду в соцмережах.