Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передасть ще 20 тисяч продуктових наборів для центрів «ЯМаріуполь»

10.10.2023

Для вимушених переселенців із Маріуполя Фонд Ріната Ахметова передасть ще 20 тисяч продуктових наборів. Вже найближчим часом допомога почне надходити до центрів підтримки «ЯМаріуполь», що розташовані у 16 містах України.

У кожному з цих населених пунктів наразі живе від кількох сотень до кількох тисяч людей, які навесні 2022 року тікали з Маріуполя. Чи не всі з них на власні очі бачили, як росія руйнувала рідне місто й перетворювала його на пекло.

У складі наборів продукти тривалого зберігання: макаронні вироби, цукор, сіль, борошно, крупа, консервована квасоля, тушковане м‘ясо, паштет, печиво та соняшникова олія.

З початку 2023 року це вже друге вагоме відправлення Фонду для маріупольців.

У 2022 році Фонд передав для центрів «ЯМаріуполь» у різних містах 40 тисяч гігієнічних наборів та 16 тисяч продуктових наборів. В травні 2023 року Фонд відвантажив 20 тисяч продуктових наборів. Також Фонд Ріната Ахметова є партнером пілотного проєкту тимчасового соціального житла для маріупольців #ЯМаріупольЖитло.

З 2014 року Фонд передав для мешканців України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомога від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів SCM та футбольного клубу «Шахтар» охопила понад 18 млн людей.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

З питань отримання продовольчої допомоги територіальним громадам звертайтеся на безкоштовну гарячу лінію Фонду 0 (800) 509 001, або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU.