Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова організував семінар-практикум для фахівців служб у справах дітей

04.02.2015

 

27-29 січня 2015 року в Дніпропетровську та Харкові відбувся семінар-практикум з соціального захисту тимчасово переміщених дітей з окупованих територій і зон проведення військових дій.

У семінарі взяли участь начальники і фахівці служб у справах дітей і центрів соціальних служб для дітей, сім'ї і молоді усіх міст і районів Дніпропетровщини та Харківщини.

На разі в цих двох областях зосереджена найбільша кількість дітей-переселенців з Донецької і Луганської областей. Фахівці з цих регіонів гостро потребують роз'яснень щодо змін, внесених в постанову Кабінету Міністрів № 866, адже часто конкретні ситуації, в яких опинилися діти, вимагають індивідуального прийняття рішень.

 

Експерт в питаннях захисту прав дітей Людмила Волинець провела 3 інтенсивних робочих семінари, допомагаючи співробітникам соціальних служб розібратися, як своєчасно і ефективно надавати допомогу сім'ям в умовах законодавства, що змінилося. Зустріч організована Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України».

З відгуків фахівців, що були присутніми на семінарі, видно, як гостро вони потребують подібних заходів: «Величезне спасибі за семінар. Спасибі за те, що в такий непростий час, Ви пам'ятаєте про служби. Нам це дуже треба. Спасибі ще раз».