Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова оголошує конкурс «Карта добрих справ»: як узяти участь і отримати приз?

22.04.2019

19 квітня в Україні стартував конкурс «Карта добрих справ». Цей проект Фонду Ріната Ахметова покликаний показати людям, як просто робити добро. 
 
Що можна вважати доброю справою? Це усякі вчинки, після яких наш світ стає світлішим, вони дарують радість і щастя іншим, змушують людей посміхатися.
 
Робити щось добре дуже просто й головне – приємно: нагодувати бездомного собаку, підібрати сміття з тротуару, подарувати повітряну кульку незнайомій дитині на вулиці… Адже коли кожна людина зробить щось добре для іншої просто так, світ стане яскравішим, а люди щасливішими та добрішими. 
 
У цьому переконані діти – колишні вихованці інтернатних установ, які знайшли щастя в родині. Саме їхні уявлення про добрі вчинки стали основою для створення «Карти добрих справ». Це і захоплива гра для дітей, і модний челендж для підлітків, і естафета добра для дорослих. 
 
 
ЯК СТВОРЮВАЛАСЯ КАРТА 
 
Діти з дитячих будинків ліпше за інших можуть відчути цінність добрих справ. Їм випало пройти багато випробувань, вони розуміють, як це важливо – відчувати турботу та милосердя. Тому Фонд звернувся до вихованців дитячих будинків сімейного типу, щоб дізнатися їхню думку про те, яке воно – добро в повсякденному житті. Діти склали цілий перелік добрих вчинків, що може робити кожна людина. Так народилася «Карта добрих справ» – путівник у світ милосердя. Тепер кожен може знайти свій шлях до добра. 
 
– Фонд Ріната Ахметова щодня робить добрі справи та рятує людські життя. І сьогодні ми пропонуємо всім охочим долучитися в цієї естафети добрих вчинків, – сказала Тетяна Кухоцька, директор із розвитку проектів Фонду. 
 
Як узяти участь і отримати приз? 
 
Стати учасником конкурсу може кожний, хто зробить три добрі справи та розмістить їхні фото або відео з хештегом #МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова. 
 
Для цього потрібно: 
 
1. Підписатися на сторінку Фонду у Facebook або Instagram і поділитися публікацією про запуск конкурсу. 
2. Зробити три добрі справи та розмістити їхні фотографії або відео з хештегом #МояКартаДобрихСправ і #ФондРінатаАхметова. 
 
Усі, хто виконає умови конкурсу, отримають скретч-версію «Карти добрих справ». 
 
Підсумки конкурсу буде підбито 19 червня. 
 
Робімо добро разом!