Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ передали 21 кисневий концентратор медикам південних регіонів України

21.12.2020

18 грудня Білгород-Дністровська центральна районна лікарня (Одеська область) отримала шість сучасних кисневих концентраторів від Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ. Ще 15 одиниць цього обладнання одержать інші лікарні півдня країни.

– Фонд Ріната Ахметова разом із банком ПУМБ, ФК «Шахтар» і бізнесами групи SCM допомагають державним лікарням з лютого. В рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» медики отримали більше 200 апаратів ШВЛ високого класу, 200 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту та витратних матеріалів, 337 тисяч експрес-тестів, понад 1000 одиниць медичного та лабораторного обладнання. У ці дні ми закриваємо ще одну медичну потребу – кисневі концентратори. Для 27 лікарень України у грудні закуплено 140 таких апаратів, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Керуючий регіональним центром ПУМБ в Одесі Андрій Омельченко зазначив, що під час пандемії коронавірусу бізнес не може залишатися осторонь від проблем, що стосуються кожного жителя країни.

– Разом із Фондом Ріната Ахметова банк ПУМБ забезпечить кисневими концентраторами чотири лікарні в Одеській та Миколаївській областях. Сюди буде передана 21 одиниця устаткування зі 140, що закуплені в рамках боротьби з коронавірусом. Якісна медична техніка – важлива складова успішного лікування COVID-19, – сказав Андрій Омельченко.

Заступник головного лікаря Білгород-Дністровської центральної районної лікарні Олексій Філонов розповів, яке значення для медустанови має отримана допомога:

– Сьогодні в лікарні перебуває багато киснезалежних пацієнтів, хворих на коронавірус, а кисневого обладнання не вистачає. Здатність лікарні надавати кисневу терапію суттєво збільшиться завдяки шести новим кисневим концентраторам. Вдячний Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ за підтримку нашої медичної системи в цей складний кризовий час.

Мер Білгород-Дністровського Віталій Граждан подякував Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ за підтримку.

– Наше місто ефективно протидіє поширенню вірусної хвороби: закуповує обладнання та медикаменти для лікарень, підтримує лікарів у складний час, дотримується карантинних заходiв. Але нам було б важко без значної підтримки з боку бізнесу. Дякую Фонду Ріната Ахметова і ПУМБ за їхнє партнерство у наданні допомоги лікарям. Ми повинні всі разом протистояти пандемії, берегти життя та здоров'я наших громадян, – сказав Віталій Граждан.

Кисневі концентратори – життєво необхідне обладнання для лікування хворих середньої тяжкості. Фонд Ріната Ахметова і ПУМБ передають лікарям 10-літрові кисневі концентратори KSOC-5, Jiangsu Konsung Bio-Medical Science and Technology Co. Ltd. Ця модель може одночасно забезпечувати двох пацієнтів, які потребують кисневої підтримки під час лікування COVID-19. Такі безпечні й енергозберігаючі кисневі концентратори стануть у пригоді лікарям і після закінчення пандемії. Вони можуть бути використані в лікуванні не тільки захворювань органів дихання, а й серцево-судинної, і церебральної судинної системи, при гіпоксії.

Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на допомогу Україні в боротьбі з коронавірусом. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину. Для ефективної роботи Фондом було створено проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні», який став частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Проєкт не має аналогів в країні. Це системна і масштабна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам.