Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і Мінцифра запускають спільний курс сервісів онлайн-навчання для вчителів

20.03.2020

Фонд Ріната Ахметова і Міністерство цифрової трансформації України об'єднують зусилля для розвитку дистанційної освіти в країні. Відповідний Меморандум про співпрацю був підписаний у Києві 20 березня 2020 року.

Зокрема, першим спільним кроком стане спецпроект для українських педагогів - освітній серіал «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів». Це цикл відеокурсів, в рамках яких вчителі освоюють передові інструменти дистанційного викладання на базі онлайн-сервісів, таких як Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo і Classtime. Ці інструменти відкривають цілий спектр можливостей, які роблять викладання і навчання онлайн максимально сучасним, зручним і зрозумілим. Наприклад, з їх допомогою можна об'єднувати матеріали уроків, завдання в різних форматах, оцінки і навіть оголошення.

«У 21 столітті онлайн-освіта розвивається стрімкими темпами. Для України це стало удвічі актуальним особливо зараз, в умовах загрози епідемії коронавірусу і карантину. Наша мета - зробити процес дистанційної освіти сучасним, цікавим і зручним як для вчителів, так і учнів. Підписуючи Меморандум, Фонд Ріната Ахметова продемонстрував свою готовність до глобальних викликів сучасності. Фонд готовий підтримувати і надихати тих людей, які слідують головному тренду сучасності - навчатися протягом усього життя», - розповіла Ірина Блажан, директор програм Фонду.
 

«Весь світ, і Україна в тому числі, зіткнувся з величезним викликом - поширенням коронавірусу. Карантин істотно вплинув на освітні процеси в країні. Ми оперативно відреагували на цей виклик. Міністерство цифрової трансформації України та Фонд Ріната Ахметова об'єднали зусилля для створення освітнього серіалу на актуальну тему - сервіси дистанційного навчання для вчителів. Наш освітній серіал допоможе викладачам адаптуватися до нової реальності, знайти і впровадити онлайн-інструменти взаємодії з учнями. Від підготовки курсу до реалізації пройшло буквально кілька днів», - підкреслила Валерія Іонан, заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Головна особливість проекту - його інноваційний формат навчання, заснований на європейських стандартах викладання та оцінці цифрової компетентності. Це не нудні і однотипні онлайн-курси, а освітні серіали за участю експертів і педагогів. Вони будуть розміщені на національній онлайн-платформі цифрової грамотності https://osvita.diia.gov.ua/, а також сайті і сторінці Фонду Ріната Ахметова у Фейсбук.

Презентація навчального серіалу в рамках спільного спецпроекту відбудеться вже 23 березня.