Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і ФК «Шахтар» подарували кросівки дітям з інтернату

03.07.2017

Футбольний клуб «Шахтар» подарував кросівки дітям з інтернату, які взяли участь у товариському футбольному матчі з ФК «Маріуполь». Матч був організований Фондом Ріната Ахметова в межах проекту «Наставництво» й закінчився перемогою дітей над професійними футболістами з рахунком 6: 4.

«Фонд Ріната Ахметова приділяє особливу увагу проблемі сирітства. У межах проекту «Наставництво» ми сформували 43 пари «наставник-дитина». Старші товариші допомагають дітям підготуватися до дорослого життя, діляться з ними досвідом. Фонд проводив для дітей різні тренінги, майстер-класи, спортивні заходи. Нещодавно діти зіграли товариський матч із футбольним клубом «Маріуполь» і виграли. Про цей матч дізналися у футбольному клубі «Шахтар» і вирішили підтримати любов до спорту в дітей – подарували їм кросівки», – розповіла керівник програми «Сирітству – ні!» Наталія Баришпольська.

Проектна команда Фонду Ріната Ахметова передала подарунок дітям. Самі хлопці зазначають, що несподіваний подарунок футбольного клубу їм дуже сподобався.

«Я, коли подивився на свої кросівки, був дуже задоволений. Хочу сказати велике спасибі тим людям, які надали нам їх. Я хочу зіграти у футбол у нових кросівках. І я впевнений у перемозі!» – розповів Ілля.

Попри те, що взуття спортивне, діти дбайливо ставляться до подарунка. «Гарні кросівки, мені сподобалися! – ділиться Богдан. – Нам не тільки кросівки подарували, ще й футболки з написом «Наставництво», щоб грати у футбол. Я в ній останнім часом ходжу постійно. Я гадаю, що кросівки збережу. У них грати поки не буду. Я буду в них просто ходити. Щиро дякую за все, що ви робите».

За час роботи проекту пройшло 11 тренінгів, на яких було навчено 107 потенційних наставників. Всього було сформовано 43 пари «наставник-дитина». Наставники допомагають дітям визначити свій життєвий шлях, обрати професію і здобути корисні навички.