Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова доставив евакуйованим із Китаю «набори турботи»: пледи, засоби особистої гігієни, халати та інші предмети першої необхідності

22.02.2020

Вантажівка з усім необхідним щойно прибула в Нові Санжари Полтавської області. Евакуйовані з Китаю українці отримають «набори турботи» від Фонду Ріната Ахметова вже сьогодні. У санаторії «Нові Санжари» зараз троє дітей. Фонд передасть їм розвивальні ігри, щоб скрасити 14-денне перебування в ізоляції.

Допомогу людям, які прилетіли в Україну з китайського Уханя, надають за особистим рішенням Ріната Ахметова. Склад «наборів турботи» Фонд визначив на підставі інформації, отриманої від кореспондента телеканалу «Україна» Олександра Махова. Журналіст супроводжував евакуйованих із Китаю під час польоту й зараз живе з ними в санаторії. Визначення потреб щодо медичного забезпечення Фонд координує з Центром громадського здоров’я МОЗ України.

— Допомога тим, хто опинився в складній або критичній ситуації, на першому місці для Фонду Ріната Ахметова. Евакуйовані українці, які зараз перебувають у Нових Санжарах, дуже потребують підтримки. Сьогодні Фонд доставив для всіх, хто перебуває в обсервації, «набори турботи». Ми хочемо, аби люди відчували, що вони не залишилися сам на сам із бідою, — сказала Ірина Блажан, директор проєктів і програм Фонду Ріната Ахметова.

Для евакуйованих з Уханя і їхніх родичів Фонд організував лінію психологічної допомоги. Отримати її можна за телефоном 0 800 509 001.

Крім того, Фонд готовий закупити тести для виявлення коронавірусу й одноразові захисні костюми для лікарів і медперсоналу.

У наданні допомоги нашим співгромадянам Фонд об’єднав зусилля з ФК «Шахтар», який уже висловив готовність відправити до Китаю клубний літак для евакуації громадян України, які залишилися в Ухані, і направити їм кошти, отримані від продажу квитків на матч із «Бенфікою».