Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова: допомога, про яку знає Україна та Європа

04.10.2021

На початку жовтня відзначається Європейський день благодійних фондів. В Україні протягом багатьох років лідером благодійності є Фонд Ріната Ахметова.

– Домогтися цього вдалося за рахунок реалізації масштабних і системних проєктів у найважливіших галузях. Спираючись на свої досягнення і світовий досвід благодійництва, Фонд змінював на краще медицину країни, впроваджував передові світові практики в соціальній сфері, задавав тренди в освіті та культурі, активно допомагав державі у подоланні сирітства, –розповіла Ірина Блажан, директор проєктів і програм Фонду.

За її словами, за час роботи Фонду Ріната Ахметова були врятовані 5 мільйонів людей. Із них 3,5 мільйони – це жителі Донбасу. Завдяки допомозі Ріната Ахметова на сході країни вдалося запобігти гуманітарній катастрофі.

Коли Україна зіткнулася з пандемією COVID-19, Рінат Ахметов першим прийшов на допомогу. Він виділив понад 450 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом у рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні», який є частиною програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Це найбільша, комплексна приватна ініціатива, спрямована на допомогу державним медичним установам у боротьбі з новим захворюванням.

Робота Фонду Ріната Ахметова відома і за кордоном. Він є повноправним учасником EFC – Європейського центру фундацій. Ця структура об'єднує понад 500 найбільших європейських і міжнародних благодійних організацій для протистояння глобальним викликам суспільству. Такий міжнародний обмін досвідом допомагає впроваджувати новітні стандарти філантропії в Україні.

Також на міжнародній арені знають про окремі програми і проєкти Фонду. Зокрема, спільний проєкт Фонду Ріната Ахметова, ФК «Шахтар» і Міністерства цифровий трансформації України «Діджитал-фізкультура» став фіналістом міжнародної премії Corporate Engagement Awards (Лондон, Великобританія) у номінаціях «Best sports and leisure programme» і «Best foundation». Раніше цей проєкт здобув перемогу відразу в двох номінаціях міжнародної премії IPRA Golden World Awards. Створений Фондом освітній серіал «Діджитал-фізра» здобув перемогу в номінаціях – «Sport» і «NGO campaign».

Усі серії серіалу «Діджитал-фізра» розміщені на сторінці Фонду Ріната Ахметова в Facebook і на YouTube-каналі, а також на національній онлайн-платформі з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» https://osvita.diia.gov.ua/.