Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг встановити слухові апарати маленькому Денисові

25.02.2019

Маленький Денис Кирилаш із Луганської області почав боротися за життя, щойно з’явився на світ. Дитина народилася глибоко недоношеною, на 25-ому тижні, важила лише 900 грамів.

«Сина відразу забрали в реанімацію, оскільки легені не розкрилися, і дихати самостійно він не міг. У реанімації Денис провів 72 дні, потім ще півтора місяці пролежав у відділенні патології для новонароджених», – розповіла Наталя, мама хлопчика.

З лікарні Дениса виписали з переліком діагнозів, серед яких були: бронхолегенева дисплазія, дихальна недостатність I ступеня й гіпоксично-ішемічне ураження центральної нервової системи. Хлопчик у фізіологічному розвитку відставав від однолітків, лише пізніше навчився тримати голову, сидіти та повзати.

«У зв’язку з цим на слух якось не відразу звернули уваги. Хоча син не прокидався від гучних розмов у кімнаті, увімкненого телевізора. Ми вважали, що це через міцний сон. Але коли йому було більше року, стали помічати, що Денис не реагує на дуже гучне мовлення, не відгукується, не повторює слова – тільки на вібрацію, на дотики, на міміку», – пояснила Наталія.

Обстеження підтвердило побоювання батьків – лікарі встановили важкий ступінь туговухості. Для розв’язання проблеми були потрібні високочутливі слухові апарати, але їхня ціна для сім’ї Кирилашів виявилася занадто високою. Придбати їх у рамках проекту «Тепер я чую» допоміг Фонд Ріната Ахметова. Минулого тижня маленький Денис став їхнім щасливим власником.