Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг шестирічному Родіону відновити слух після травми

12.02.2021

Шестирічний Родіон Пилипчук з Житомирщини втратив слух три роки тому після травми голови. А тепер за допомогою Фонду Ріната Ахметова  хлопчик знову чітко розрізняє звуки. У рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» він отримав сучасні цифрові слухові апарати, які налаштовуються індивідуально, з урахуванням рівня втрати слуху та особистих потреб дитини.

Мама хлопчика, Юлія Пилипчук згадує: після того, як Родіон отримав травму голови, рідні помітили, що він недочуває, та з’явились труднощі у спілкуванні з однолітками. Лікарі поставили дитині діагноз – туговухість другого ступеня.  

– Діти розмовляють – він перепитує по декілька разів, тому що він там пів слова зрозумів, пів слова не зрозумів, чи дочув, чи не дочув, – каже Юлія Пилипчук.

Завдяки тому, що хлопчик отримав сучасне цифрове слухопротезування, він пішов до першого класу, вчиться разом з усіма дітьми, може розвиватися відповідно до свого віку, отримувати навички письмового та усного мовлення. 

– Буде діток розуміти, нас буде розуміти, буде чути спів пташок. І це вже радість яка – шелест трави і листя, це вже великий плюс для дитини, – каже мама Родіона.

Діти та дорослі, які потерпають від туговухості, нерідко втрачають здібність правильно вимовляти слова та розбірливо розмовляти. Відтак, вчасне слухопротезування у юному віці забезпечило повноцінне життя Родіона і тепер, і у майбутньому.

– Дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова за те, що нам видали ці слухові апарати, що буде моя дитина повноцінною, що буде вона такою, як усі дітки. Що буде вона чути! – говорить Юлія Пилипчук.

Фонд Ріната Ахметова с 2007 року допомагає дітям, які мають проблеми зі слухом, а їхні батьки не настільки забезпечені, аби придбати техніку для слухопротезування. Завдяки проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» 199 малюкам, які не чули від народження або втратили слух, було встановлено  високочутливі слухові апарати.