Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг пройти реабілітацію дітям, які отримали травму внаслідок війни

26.12.2022

Фонд Ріната Ахметова продовжує допомагати дітям, які отримали травму внаслідок війни - організовує безкоштовну реабілітацію в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Реабілітація поранених дітей».

Дев’ятирічна Саша з прифронтового Торецька — одна з тих, хто цьогоріч пройшов лікування в одному з кращих санаторіїв України. Дівчинка все ще часто згадує, що їй довелося пережити, адже поранення виявилося важким, а лікарям ледве вдалося врятувати їй руку.

Після операції стало зрозуміло, що без реабілітації не обійтися. На допомогу дівчинці, як і чотирьом іншим дітлахам, прийшов Фонд Ріната Ахметова.

«Доньці процедури дуже допомогли. Не всі сім’ї можуть дозволити собі таке лікування. Я дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова», — зізнається мама Саші.

Окрім фізичної реабілітації, масажів, фізіопроцедур і занять у басейні, діти також зміцнюють своє психічне здоров’я та позбуваються травми війни.

«Ми ходили на процедури, разом відвідували басейн. Мені тут усе сподобалося. Дякую Рінату Ахметову. Якщо б не він, ми би сюди не потрапили й мене і досі боліла рука», — каже дівчинка.

Проєкт «Рінат Ахметов — Дітям. Реабілітація поранених дітей» було створено шість років тому для допомоги дітям із Донецької та Луганської областей: за цей час для хлопців та дівчат було проведено 139 реабілітаційних курсів у кращих санаторіях України. 

Після початку повномасштабної війни Засновником Фонду Рінатом Ахметовим було прийнято рішення щодо розширення географії допомоги.

За програмою «Рінат Ахметов — Дітям» підтримку отримали понад 5 мільйонів дітей України.