Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг почути світ сестричкам із Маріуполя

11.02.2019

Сьогодні у світі понад 360 мільйонів осіб страждають від втрати слуху. В Україні цю недугу діагностують у кожного четвертого новонародженого з тисячі.

У родині Шмалюхів із Маріуполя проблеми зі слухом мають як батьки, так і п’ятеро дітей. У глави сімейства хвороба вроджена, а в мами – Тетяни Миколаївни, стала наслідком перенесеної в дитинстві інфекції.

«Коли мені було чотири роки, виникли проблеми з аденоїдами. Внаслідок цього сталася втрата слуху», – розповіла жінка.

Усі діти сім’ї Шмалюхів перебувають на обліку в міського отоларинголога. Старший син ходить у перший клас спеціалізованої школи для дітей з інвалідністю. А чотирирічній Арині та п’ятирічній Софії лікарі порекомендували носити високочутливі слухові апарати. Ось тільки їхня вартість та ще й одразу двом дітям виявилася для батьків недосяжною. Від відчаю врятувала порада – звернутися до Фонду Ріната Ахметова, який у рамках проекту «Тепер я чую» допоміг із придбанням таких потрібних приладів. Минулого тижня їх видали Арині та Софії.

«Поки робимо вправи з дівчатками вдома. Вже знайшли логопеда та сурдопедагога, з якими дочки будуть надалі робити вправи. Спасибі велике Рінату Ахметову за те, що подарував їм можливість почути світ», – подякувала Тетяна Миколаївна.